Ystävyyssuhteen parhaita puolia on ehdottomasti puolin ja toisin läheteltävät joululahjat. Koska ystäväni vaimo on saanut pakkomielteen suomalaisista joulutontuista, joilla on iso parta ja tonttulakki, lähetimme hänelle uuden tontun kokoelmaan. Lisäksi mukaan lähti mahtava kirja "How to marry a Finnish girl", jossa Suomessa asunut amerikaano antaa vinkkejä Suomessa selviämiseen. Pakettiin laitettiin myös suklaata, harmiksemme tajusimme tänään että unohdettiin lähettää purukumia. Kaverin vaimo on nimittäin hammasassari, ja yllätys yllätys, rakastaa suomalaista purukumia.
No niin, mutta nyt siis asian vierestä itse asiaan, eli herkkuihin. Minulla on ystävä, joka vietti vuoden Yhdysvalloissa opettaja-avustajana. Hänellä on aina tapana kysyä minulta reseptejä, ja muutamaan otteeseenkin olen kuullut häneltä jenkkiresepteistä, mistä en itse ole koskaan kuullutkaan. Viime kertaisen keskustelun aiheena oli Peppermint Bark. Tämä on siis ilmeisesti amerikkalaisten jouluherkku. Jonkin aikaa googlailtuani minulle selvisi, että kyseessä on kekseistä, suklaasta ja piparminttukepeistä koostuva herkku. Joissakin ohjeissa mukana oli vielä suolatikkuja ja vaahtokarkkeja, mutta päätin pitäytyä yksinkertaisessa ja varmalta kuulostavassa versiossa. Kuten amerikkalaiseen tyyliin sopiin, on tämä herkku käytännössä valmiiden herkkujen yhdistelemistä yhdeksi vielä paremmaksi ilman uunin käyttöä. Tämä sopisi hyvin mielestäni vaikka tuliaisiksi. Tämä on takuuvarmasti myös lapsille mieleinen makeinen, ja lapset myös pystyvät osallistumaan tämän tekoon helposti. Cookie barkia kannattaa säilyttää jääkaapissa, sillä pidemmän aikaa pöydällä oltuaan suklaa alkaa hieman sulamaan.
1 paketti minttudominokeksejä
200 g maitosuklaata
200 g valkosuklaata
karkkikeppejä tai polkkagriskarkkeja
- Suvi
No niin, mutta nyt siis asian vierestä itse asiaan, eli herkkuihin. Minulla on ystävä, joka vietti vuoden Yhdysvalloissa opettaja-avustajana. Hänellä on aina tapana kysyä minulta reseptejä, ja muutamaan otteeseenkin olen kuullut häneltä jenkkiresepteistä, mistä en itse ole koskaan kuullutkaan. Viime kertaisen keskustelun aiheena oli Peppermint Bark. Tämä on siis ilmeisesti amerikkalaisten jouluherkku. Jonkin aikaa googlailtuani minulle selvisi, että kyseessä on kekseistä, suklaasta ja piparminttukepeistä koostuva herkku. Joissakin ohjeissa mukana oli vielä suolatikkuja ja vaahtokarkkeja, mutta päätin pitäytyä yksinkertaisessa ja varmalta kuulostavassa versiossa. Kuten amerikkalaiseen tyyliin sopiin, on tämä herkku käytännössä valmiiden herkkujen yhdistelemistä yhdeksi vielä paremmaksi ilman uunin käyttöä. Tämä sopisi hyvin mielestäni vaikka tuliaisiksi. Tämä on takuuvarmasti myös lapsille mieleinen makeinen, ja lapset myös pystyvät osallistumaan tämän tekoon helposti. Cookie barkia kannattaa säilyttää jääkaapissa, sillä pidemmän aikaa pöydällä oltuaan suklaa alkaa hieman sulamaan.
Peppermint Cookie Bark
200 g maitosuklaata
200 g valkosuklaata
karkkikeppejä tai polkkagriskarkkeja
Laita leivinpaperi esimerkiksi pyöreään piirakkavuokaan. Murusta keksipaketti vuoan pohjalle. Sulata maitosuklaa mikrossa ja levitä keksimurujen päälle. Sulata sitten valkosuklaa, ja levitä se varovasti maitosuklaan päälle. Jos haluat pelata varman päälle, anna maitosuklaakerroksen kohmettua hetki jääkaapissa ennen valkosuklaan lisäämistä, näin varmistat että saat kauniit kerrokset. Pilko karkkikepit tai polkagrisit paloiksi, ja levitä sulan valkosuklaakerroksen päälle. Nosta koko komeus jääkaappiin kunnes herkku on hyytynyt. Leikkaa jäähtynyt cookie bark suupalan kokoisiksi paloiksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Menikö homma pipariksi? Kävikö hyvä munkki? Vai ottaako pannuun?
Kerro se meille!