10/16/2014

Juustohampurilais-pizzapallerot


 Kuulun kai lähes itsestäänselvästi  niihin ihmisiin, jotka suhteellisen harvoin leipovat useampaan otteeseen samoja asioita. Vaikka pääasiallisesti leivon makeita leivonnaisia, pidän silti kaikkein eniten kaikesta suolaisesta. Jo pelkkä ajatus pekonista tai  juustosta saa veden herahtamaan kielelle. Kun törmäsin ideaan juustohampurilais-pizzapalleroita The Gunny sackin - blogissa, suupieleni loksahtivat auki. Juustohampurilais-pizzat ovat sinänsä jo nähty juttu, mutta pizzapallerot vie ajatuksen uudelle tasolle. Toisaalta voitaisiin kai puhua myös kirjaimellisesti hampurilaissämpylöistä. Joka kerta kun minulta kysytään, mitä nämä ovat, on nimitys juustohampurilais-pitsapallerot herättänyt suurta huvitusta. Nimihirviö mikä nimihirviö, mutta pitkällisen pohdinnan tuloksena olen tullut siihen tulokseen, että näin sen on oltava. Vaikka nimitys onkin hieman moniosainen, niin mielestäni se kertoo varmasti heti mistä on kyse.


Uskokaa tai älkää, olen tehnyt näitä jo kolme (3) kertaa muutaman viikon sisään! Tästä tuli samantien ykkössuosikki, ja vaikka ohje saattaa näyttää työläältä, niin pallerot syntyvät yllättävän nopeasti, ja ovat todellakin kaiken vaivan arvoisia. Keksin viime kerralla ystävän vinkistä viisastuneena kokeilla lisätä jalapenoa täytteeseen, ja se toimi kuin unelma. Eli jos olet yhtään tulisten makujen ystävä, niin suosittelen erittäin lämpimästi kokeilemaan.

Näillä palleroilla saat varmasti uusia kavereita.


Juustohampurilais-pizzapallerot (12kpl)


Pizzataikina


3 dl vettä
2 tl kuivahiivaa
1 tl suolaa
2 tl sokeria
4 rkl oliiviöljyä
6-7 dl vehnäjauhoja

Lämmitä vesi hieman kättä kämpöisemmäksi. Sekoita joukkoon kuivahiiva, suola ja sokeri ja anna seoksen oleentua 5 minuuttia. Lisää jauhoja vähitellen, ja vaivaa taikinasta kiinteä pallo. Lisää oliiviöljy jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa. Kun olet lisännyt kaikki jauhot vaivaa taikinaa vielä viitisen minuuttia hyvän sitkon saamiseksi. Anna taikinan kohota leivinliinan alla kaksinkertaiseksi (30-45min.).

Täyte


300-400 g jauhelihaa
1 pkt pekonia
6 yksittäispakattua cheddarjuustoviipaletta
ketsuppia
( jalapenoja )

Paista pekoni rapsakaksi, ja nosta kuivumaan taloupaperin päälle. Paista sen jälkeen jauheliha ja mausta haluamallasi tavalla. Leikkaa jäähtynyt pekoni kuutioiksi.

Kokoaminen:


Jaa kohonnut taikina ensin kahtia. Lisää taikinaan tarvittaessa hieman jauhoja, jos se tuntuu jäävän pöytään kiinni. Tämän jälkeen jaa taikinanpuolikas kuuteen yhtä suureen osaan, ja pyörittele palloiksi. Kaulitse taikinapallosta ohut pyöreänmuotoinen pohja. Laita pohjan keskelle 1-2 tl ketsuppia.  Muista jättää reunat täytteettömiksi! Lisää sen jälkeen n. 1rkl jauhelihaa, pekonia, halutessasi 1-2 jalapenon palaa ja lopuksi 1/2 juustosiivu. Nostele reunat huolellisesti yhteen niin, että taikinasta muodostuu nyytti. Tämän jälkeen käännä pallero varovasti ylösalaisin, ja nosta leivinpaperin päälle. Tee sama kaikille 12 pallerolle. Voitele pallerot kananmunalla, ja ripottele pinnalle halutessasi seesaminsiemeniä tai parmesan-raastetta. Paista 225 asteessa 12-16 minuuttia tai kunnes pallerot ovat pinnalta kauniin ruskeita.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Menikö homma pipariksi? Kävikö hyvä munkki? Vai ottaako pannuun?
Kerro se meille!