2/13/2015

Suloinen Red velvet-juustokakku


Yksi amerikkalaisten ehdottomista lempileivonnaisista taitaa olla Red Velvet-kakku. Kakun salaisuus piilee sen punaisessa värissä, joka saadaan aikaan karamellivärillä. Kakkupohjassa käytetään mausteina valkoviinietikkaa ja hieman kaakaojauhetta. Koko komeuden kruunaa tuorejuustokuorrute. Toisin sanoen kyseessä on todella klassinen ja yksinkertainen kakku, ja siinä se salaisuus taitaa piileäkin. En ollut ennen Linda Lomelinon "Täydelliset täytekakut" kirjan lukemista törmännyt ideaan, jossa täytekakun sisään laitetaan paistettu juustokakku. Ajatus kuulosti niin täydelliseltä ja hyvin ystävänpäivään sopivalta, joten täytyihän sitä heti kokeilla. Ja lopputulos oli mahtava! Kakun kokoaminen oli ihanan helppoa, etenkin kun juustokakkua oli aluksi pitänyt pakastimessa, jotta sen siirtäminen kakun väliin kävi helposti. Kerroksista tuli täydellisen tasaiset, joka helpotti myös päällysteen levittämistä. Tästä tuli Snickers-täytekakun ohella ehdottomasti lempitäytekakkuni. 

Ihanan tasaiset kerrokset!

Tällä kakulla hurmaat ihan varmasti! Makoisaa ystävänpäivää kaikille! Sunnuntaina sitten jo syödäänkin laskiaispullia...Nams!




Red Velvet- juustokakku


Red Velvet-kakkupohja

2 1/2 dl maitoa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 rkl valkoviinietikkaa
2 rkl kaakaojauhetta
2 rkl maissitärkkelystä
2 munaa
2 dl sokeria
2 dl rypsiöljyä
punaista elintarvikeväriä

Pingoita kahden irtopohjallisen noin  20 cm:n halkaisijalla olevan kakkuvuoan pohja leivinpaperilla. Öljyä vuokien reunat kevyesti. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita vehnäjauhot, sooda, kaakaojauhe, maissitärkkelys ja sokeri sekaisin. Vatkaa maito, valkoviinietikka, munat, elintarvikeväri ja rypsiöljy hyvin keskenään ja lisää joukkoon kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi ja jaa se vuokiin. Paista uunissa n.30-40 minuuttia tai kunnes hammastikkuun ei jää enää taikinaa. Anna pohjien jäähtyä.


Juustokakkutäyte

400 g tuorejuustoa
2 munaa
3/4 dl sokeria
loraus sitruunamehua

Pingota 20 cm:n halkaisijalla olevaan irtopohjavuokaan leivinpaperi ja öljyä reuat kevyesti.Vatkaa munat tuorejuustoon yksitellen voimakkaasti välissä vatkaten. Sekoita lopuksi joukkoon sokeri ja sitruunamehu. Kaada taikina vuokaan ja paista 160 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes kakku on lähes kokonaan hyytynyt. Sammuta uuni ja anna kakun jäähtyä jälkilämmössä. Nosta kakku jäähtymisen jälkeen pariksi tunniksi pakastimeen, jotta täytekerros pysyy ehjänä siirrettäessä kakun väliin.


Cream cheese- kuorrute

200 g tuorejuustoa
3 dl kuohukermaa
2 dl tomusokeria

Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Vatkaa tomusokeri ja tuorejuusto keskenään, ja yhdistä kermavaahdon kanssa tasaiseksi seokseksi.

Kakun kokoaminen:

Jos kakkupohjat ovat epätasaisia, leikkaa niistä koholla oleva osa pois. Voit käyttää kakkua lopuksi koristeluun. Nosta kakun ensimmäinen kerros tarjoilulautaselle ja kostuta se maidolla. Ota juustokakkutäyte pakastimesta, ja nosta se kakun päälle. Nosta päälle toinen kakkukerros ja kostuta sekin maidolla. Levitä päälle cream cheese- kuorrute ja murusta halutessasi päälle kakkupohjan muruja.




2 kommenttia:

  1. Olen monta kertaa halunnut kokeilla tuota Lindan red velvet -kakkua, mutta pelännyt hieman juustopohjan paistamista. Kiva kuulla ja nähdä, että lopputulos oli näin onnistunut! Ehkäpä uskallan itsekin jonain päivänä. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ei tuota juustokakun paistamista kannata pelätä, ja sinänsä helpottavaa, ettei haittaa vaikka vähän halkeaisikin kun se menee kumminkin kakun väliin :) Tuo juustokakkutäyte oli niin hyvää, että oon jo suunnitellu kokeilua uusilla makuyhdistelmillä..

      Poista

Menikö homma pipariksi? Kävikö hyvä munkki? Vai ottaako pannuun?
Kerro se meille!