4/03/2015

Raikas valkosuklaa-mangojuustokakku



Aika usein näin pääsiäisen aikaan kahvipöydästä löytyy juustokakkua. Vaikka pidänkin itse enemmän uunissa paistetuista juustokakuista, päätin tällä kertaa kuitenkin mennä sillä ehkä hieman perinteisemmällä mallilla. Kälyni aina silloin tällöin huokaisee kahvipöydässä, että voisit nyt välillä leipoa jotain ihan tavallistakin, ja ihan käly mielessä teinkin tämän mango-valkosuklaajuustokakun, hehhee! Kakusta tuli mukavan raikas, ja valkosuklaa-ja mangokerrokset toimivat kivasti yhdessä. Mangosta tehty kiille tuo kakkuun myös kivan keväisen värin. Koristeeksi voi halutessaan tehdä vaikka valkosuklaapursotuksia tai muuta vastaavaa, mutta helpoimmalla pääset, kun laitat päälle vain joitakin värikkäitä karkkeja - yksinkertaista, mutta toimii! Kahden täytekerroksen tekemistä ei myöskään tarvi pelätä, sillä se on todella yksinkertaista, koska molemmissa kerroksissa on sama pohjamassa, joka on vain maustettu eri tavoilla.  

Mukavia pääsiäisen pyhiä kaikille!


Valkosuklaa-mangojuustokakku


Pohja

1 1/2 pötköä dominoita
50 g sulaa voita

Hienonna dominot esimerkiksi monitoimikoneella, ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija n. 26cm) pohjalle, ja painele muruseos pohjalle.

Täytteet

2 1/2 dl Flora Vanillaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
2 prk mangososetta (esim. Piltti)
130 g valkosuklaata
1/2 dl sokeria
4 liivatelehteä

Laita liivatelehdet likoamaan kahteen eri kulhoon. Vatkaa Flora Vanilla vaahdoksi, ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Jaa juustokakkuseos kahtia, ja sekoita toiseen puoleen mangosose ja sokeri, ja toiseen puoleen sulatettu valkosuklaa. Kuumenna vesitilkka, ja sulata kaksi liivatelehteä siihen. Sekoita liivatteet sähkövatkaimella vatkaten mangoseokseen, ja kaada massa pohjan päälle. Kuumenna vielä toinen tilkka vettä, sulata toiset kaksi liivatelehteä siihen, yhdistä valkosuklaamassan kanssa ja levitä varovasti mangokerroksen päälle. Nosta kakku hyytymään jääkaappiin pariksi tunniksi.

Mangokiille

2 prk mangososetta
2 liivatelehteä
1 rkl sokeria
tilkka kuumaa vettä

Liota liivatelehdet kylmässä vedessä. Kuumenna tilkka vettä kattilassa, ja sekoita liivatteet veteen. Sekoita lopuksi joukkoon mangosose ja sokeri. Levitä kiille hyytyneen juustokakun pinnalle, ja nosta vielä jääkaappiin noin tunniksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Menikö homma pipariksi? Kävikö hyvä munkki? Vai ottaako pannuun?
Kerro se meille!