8/06/2014

Mustikka-juustokakkumuffinit


Mielestäni ensimmäiset syksyn merkit alkavat olla ilmassa silloin, kun aletaan puhumaan mustikanpoiminnasta. Vaikka mustikanpoimintakausi on nyt parhaimmillaan (vai onko se nyt missään tänä vuonna oikeasti parhaimmillaan..) on silti vielä poikkeuksellisesti kesä kuumimmillaan! Parina päivänä olen ollut havaitsevinani pienen syksyisen vireen tuulessa, mutta eilen ensimmäistä kertaa tänä kesänä kunnolla rannalla makoillessani totesin, että hui hai syksy, se on kesä vielä! Itse en ole vielä kerinnyt mustikkametsään katsomaan, josko niitä marjoja löytyisi. Salaisesti ehkä haaveilen että isä tai innokas appiukko löytäisivät jostain hyviä apajia, ja että jotenkin ihmeellisesti pakastin voisi täyttyä kuin itsestään mustikoista.. Saas nähdä miten käy! Tänään illemmalla on aikomus suunnata miehen isovanhempien luo katsomaan, että löytyisikö vadelmia pakastimeen asti, katsotaan mitenkähän inspiroidun sen jälkeen.



Mustikka on kuitenkin ehdottomasti lempimarjani, ja niitä ei kyllä koskaan ole liikaa! Useimmiten sujautan mustikoita amerikkalaisiin pannareihin aamutuimaan, tai piirakkaan, tai juustokakkuun.. Kuten arvata saattaa, mustikkahimoni nousi taas uusiin sfääreihin kun ymmärsin, että marjat ovat keskivertoa hankalammin saatavilla tänä vuonna, joten eihän se auttanut kun leipoa jotain vanhoista marjoista (kiitos vanhempien loputtomien pakastinvarastojen...) Mustikkamuffinit kuuluvat ikisuosikkeihini samoin kuin erilaiset juustokakut ja niinpä päätin yhdistää nämä kaksi -  erinomaisin tuloksin! Maku on ihanan perinteinen, mutta juustokakkutäyte tuo mukavan pienen twistin tähän perinteiseen herkkuun. Kaikkein parasta tässäkin ohjeessa on, että tämä on uskomattoman helppo - taaskaan ei sähkövatkainta tarvita. Jos juustokakku ei jostain syystä innosta, niin toki voit tehdä nämä ihan perinteisinäkin versioina. Mutta oikeasti, suosittelen kokeilemaan!



Mustikka-juustokakkumuffinit


Muffinitaikina


4 dl jauhoja
2 1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl kardemummaa
100 g sulatettua margariinia
2 munaa
2 1/2 dl maitoa
2 dl mustikoita

Sekoita kuivat aineet keskenään. Yhdistä toisessa kulhossa munat, maito ja sulatettu margariini ja sekoita hyvin jauhoseokseen. Lisää lopuksi mustikat nopeasti sekoittaen.

Juustokakkutaikina


200 g tuorejuustoa
1 muna
1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 tl sitruunamehua

Sekoita juustokakun ainekset keskenään hyvin sekaisin kulhossa.

Voitele 12-koloinen muffinssi pelti huolellisesti. Voit myös käyttää paperisia muffinssivuokia, mutta silloin kannattaa laittaa ainakin kaksi vuokaa päällekkäin, jotta muffinssit eivät levahda uunissa. Jaa muffinssi taikina tasaisesti 12 vuokaan. Vedä lusikalla muffinssitaikinaa kasaan niin, että vuoan pohjaa on näkyvissä. Laita jokaiseen koloon n. 1 rkl tuorejuustotaikinaa. Paista 180 asteessa n. 15-20 minuuttia.

- Suvi





8 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Täällähän on tv:stä tuttu kommentoija :D Kiitos!
      - Henna

      Poista
  2. Hei. Minä en tiedä oliko mulla joku aivan erikokoinen tuo vuoka mutta mulla ei kaikki aineet mahtuneet ns. kyytiin mukaan ja siltä tavaraa tuli yli äyräiden...

    VastaaPoista
  3. Minulla taikinasta tuli omituisen löysää ja muffinssit jäivät raa'an oloisiksi vaikka paistoin 25 minuuttia. Mikähän meni pieleen ��

    VastaaPoista
  4. En tiedä millä tavalla nämä on tehty mutta minulla epäonnistuivat täysin. Taikina jäi raa'aksi, roskiin menivät kaikki. En suosittele tätä ohjetta kenellekään!

    VastaaPoista
  5. Juu, sama täällä. Taikinasta tuli löysää, ja näyttävät vieläkin raaoilta vaikka ovat olleet uunisaa yli 20 minuuttia. Pahoin pelkään, että roskiin taitaa mennä. Reseptin muokkaus voisi olla paikallaan. Harmittaa, kun ohje löytyi Pinterestistä ja näytti niin herkulliselta!

    VastaaPoista
  6. Tein ohjeen mukaan ,paistoin 27 min.175 ´ kiertoilmauunissa olivat kypsiä ja hyvän makuisia

    VastaaPoista
  7. Mulla jäi taikina löysähköksimutta hyvin sain laitettua täytteen, vaikka pohjaa oli vaikea saada näkymään. Muffinssipellillä paistoin muffinssivuoissa. Ei levinneet vaan nätisti nousivat. Varmasti teen uudelleen 😊

    VastaaPoista

Menikö homma pipariksi? Kävikö hyvä munkki? Vai ottaako pannuun?
Kerro se meille!