2/09/2014

Sunnuntaiaamun ilo - amerikkalaiset pannukakut


Tämä herkku kuuluu meidän perheen vakioaamupaloihin. Lähes aina kun aamulla ei ole kiire, teen pannareita aamupalaksi. Ajatus saattaa tuntua vaivalloiselta, mutta näiden tekemiseen ei mene kuin pieni hetki! Ainekset vaan pikaiseen sekaisin kulhossa, paistinpannu kuumenemaan ja pannarit tulelle. Itse paistan nämä herkut isossa paistinpannussa, jolloin pannulle mahtuu kerralla kolme pannaria. Useimmiten heitän pannareiden päälle paistovaiheessa suoraan pakkasesta jäisiä mustikoita. Voit tehdä pannarit myös pelkästä vehnäjauhosta, mutta silloin lopputuloksesta ei tule ihan niin täyteläinen. Täysjyvävehnäjauhot tuovat taikinaan mukavaa suutuntumaa, ja tietenkin myös niitä kuituja, vaikken näitä herkkuja kylläkään ensisijaisesti terveellisyyden vuoksi teekkään. Olen tehnyt pannareita myös pelkästään täysjyvävehnäjauhoista, jolloin lopputulos on vielä jämäkämpi, ja, noh oikeastaan terveellinen. Jos kaapista ei satu vaahterasiirappia löytymään, hätätilanteessa myös tavallinen siirappi käy - testattu on, ja vallan hyvin toimii.

Muuten, jos haluat tehdä ihan syntisen hyviä pannareita, lisää taikinaan hieman valkosuklaarouhetta. Täydellinen makupari mustikan kanssa!

Amerikkalaiset pannukakut (n. 6kpl)


reilu 1 dl täysjyvävehnäjauhoja
1 dl jauhoja
3 tl leivinjauhetta
1 rkl sokeria
reilu 2 dl maitoa
1 muna
ripaus suolaa

päälle mustikoita tai muita marjoja

Tarjoiluun vaahterasiirappia

Sekoita taikinan ainekset keskenään, ja anna levähtää hetki.  Paista pienessä määrässä öljyä.

-----
*Vinkki! Yhteen keskikokoiseen pannariin tulee noin 2 rkl taikinaa.

- Suvi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Menikö homma pipariksi? Kävikö hyvä munkki? Vai ottaako pannuun?
Kerro se meille!