Sain ensimmäisen croissant-kokemukseni kauan sitten, kun olin äitini kanssa Helsingissä, ja yövyimme hotellissa. Aamupallalla tarjottiin kaikkien muiden herkkujen lisäksi täydellisiä croisantteja, ja siitä asti olen ollut täysin myyty. Hyvä croissant on rapea ja ilmava, ja aavistuksen makea. Croissantin voi nauttia sellaisenaan, tai sitten kaverina hieman makeaa hilloa, tai brie-juustoa ja mansikoita, tai melkein mitä tahansa! Tämä resepti sopii niin aamupalaksi, kuin nopeasti valmistuvaksi tarjottavaksi yllätysvieraiden saapuessa.Omien havaintojeni perusteella usein vieraiden tullessa ostetaan kaupasta pikaiseen valmispasteijoita, jotka vain heitetään uuniin. Nämä täytetyt croissantit ovat lähes yhtä vaivattomia valmistaa, ja täytettä on helppo muunnella oman mielialan mukaan.
Tuorejuusto-kalkkuna croissantit (6kpl)
1 prk valmista croissant-taikinaa
1/3 prk valkosipuli-yrtti tuorejuustoa
6 viipaletta hyvää kalkkunaleikettä
Avaa croissant-purkki ja levitä taikinapalat uunipellillä. Laita jokaisen croissantin leveimpään osaan 1 teelusikallinen tuorejuustoa ja levitä noin puoliväliin taikinapalaa, jättäen kapeimman osan paljaaksi. Lisää yksi kalkkunasiivu tuorejuuston päälle, ja kääri croissantin rullaksi paksummasta päästä aloittaen. Voitele croissantin munalla, ja paista 180 asteessa noin 10 minuuttia.
----------
*VINKKI! Voit halutessasi ripotella voideltujen croisanttien päälle esimerkiksi seesamin siemeniä
- Suvi
----------
*VINKKI! Voit halutessasi ripotella voideltujen croisanttien päälle esimerkiksi seesamin siemeniä
Oi, varmasti hyviä! Ja tosiaan helppo valmistaa.
VastaaPoistaKyllä vain! Ja täytteekshän vois laittaa melkein mitä vaan jääkaapista löytyy :D
Poista