5/23/2014

Ameriikan herkut: Key lime pie

Jiihaa, kesä on täällä! Ja sen myötä myös ne ihanat aamukahvihetket ulkona, eikä minkään kuivan käntyn kera vaan varsinkin lomalla jotakin herkkua sen olla pitää. Itse olenkin tainnut viime aikoina keskittyä enemmän syömiseen kuin leipomiseen. Kymmenen kesää odotin puutarhakärpäsen puraisua ja nyt kun osuman sain, on leipominen hiukan jäänyt taka-alalle. Usein kuuma terassi houkuttelee enemmän kuin kuuma keittiö, mutta kunnolla innostuessaan sitä leipoo vaikka Saharan autiomaassa. Tämä resepti aiheuttaa kyseisen mielentilan, kannattaa siis hetkeksi malttaa astua puutarhasta keittiöön.

Key lime pie eli limepiirakka on amerikkalainen vanhanajan klassikko, jota on leivottu rapakon takana ainakin sadan vuoden ajan. Monissa perinteisissä resepteissä päällä on marenki, mutta itse en kyseisestä päällisestä juurikaan välitä vaan kermavaahto on mielestäni parempi. Tärkeä osa piirakkaa on makeutettu kondensoitu maito ja tietenkin se päätähti lime. Tein pieniä piirakoita ja itseasiassa vieläkin pienemmät olisivat oiva tarjottava kevään ja kesän juhliin! 



Key lime pies, 8 pientä (halkaisija n. 8cm) piirakkaa

(Ohje Roy Fares)

Pohja:

100g voita
200g digestive-keksejä (15kpl)
2 rkl sokeria

Murenna keksit ja lisää sokeri ja voisula. Painele seos tiiviisti vuokiin. Paista pohjia 175 asteisessa uunissa noin 8 minuuttia.

Limetäyte:

400g kondensoitua makeutettua maitoa
1 1/4 dl tuorepuristettua limemehua
1 rkl vaniljasokeria
2 munankeltuaista
2 kananmunaa

Sekoita kaikki aineet yhteen ja jaa vuokiin. Paista piirakoita 175 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia tai kunnes seos on hyytynyt,

Koristeluun:

2,5 dl kermaa
limesiivuja

Koristele jäähtyneet piirakat kermavaahdolla ja limesiivuilla.


- Henna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Menikö homma pipariksi? Kävikö hyvä munkki? Vai ottaako pannuun?
Kerro se meille!