Jo pidemmän aikaa ollaan Hennan kanssa haaveiltu jäätelön tekemisestä. Hennalta löytyy jätskikone, mutta kuulemma tähän astiset reseptit eivät ole olleet nappikokemuksia, koska ohjeisiin on tullut kananmunaa ja sen maku on ollut liian hallitseva. Viime aikoina netti on pursunnut erilaisia itsetehtyjä jäätelöohjeita. Tähän kyseiseen perusjäätelömassa reseptiin olen törmännyt useammasta lähteestä aina Linda Lomelinosta Liemessä blogin Jennin kirjoituksiin. Hieman skeptisinä päätimme Hennan kanssa kokeilla reseptiä, koska se kuulosti liian helpolta ollakseen totta. Mutta totta vie, lopputuloshan maistui jäätelöltä! Itse en kuitenkaan alkaisi mitään perusjäätelöä tekemään itse, koska aineksille tulee jonkun verran hintaa, mutta jos haluaa erikoisjäätelöä niin sitten ehdottomasti. Kesän 2014 uutusjäätelö vertailussa yksi parhaista jäätelöistä oli Ingmannin Rocky Road jäätelö, minkä ainoaksi miinukseksi ( niinkuin liian usein kauppajäätelöillä on tapana) jäi täytteiden vähyys. Niinpä päätimme yksissä tuumin korjata tämän huutavan vääryyden ja tehdä oman versiomme Rocky Road jäätelöstä. Parasta tässä onkin se, että täytteitä saa laittaa juuri niin överisti kuin itse haluaa.
Taivaallinen Rocky Road- jäätelö
Perusjäätelömassa
5dl vispikermaa
1 tölkki kondensoitua maitoa
Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon maitotiiviste.
Täytteet
suolapähkinöitä tai pekaanipähkinöitä
mini-vaahtokarkkeja
rouhittua suklaata
kinuskia
Vuoraa esimerkiksi iso leipävuoka leivinpaperilla. Laita pohjalle ensin täytteitä (jos haluat tarjoilla jäätelökakkuna, näin jäätelöön saadaan hieno pinta). Sitten vuorotellen jäätelömassaa ja täytteitä. Laita jäätelö jähmettymään pakastimeen useammaksi tunniksi tai seuraavaan päivään.
Ihanan näköistä jäätelöä, ja ilmeistä päätellen onkin todella hyvää.:)
VastaaPoistaKiitos! Juu, ei siitä kyllä mitään puuttunut.... :D
Poista