Kaverinipiiriini tuli hiljattain vegaanista ruokavaliota noudattava henkilö, ja sen seurauksena innostuin erilaisten vegaanisten reseptien testailusta. Tähän asti oma hyvinkin vakiintunut ajattelutapani on ollut, että leivonnassa kun leivonnassa täytyy olla aina etenkin kananmunia, ja mielellään myös voita ja kermaa. Uuden ystävän myötä aloin tutustumaan vegaaniseen ruokaamaailmaan tarkemmin. Pakko myöntää, että jonkun aikaa sitä kesti, ennen kuin alkoi oikeasti hahmottamaan mitä kaikkea ruoanlaitossa ei saa käyttää. Vegaaniseen ruokavalioon ei siis kuulu mitkään eläinperäiset tuotteet, toisin sanoen pois jäävät muun muassa kaikki maitotuotteet (sis. maitosuklaa,voi,kerma,juustot yms.) kananmunat, liivatteet ja hunaja(!). Useammin kuin kerran kehittelin mielessäni mahtavia "vegaanisia" reseptejä, joihin tulisi esimerkiksi mozzarellaa, kunnes tajusin että mozzarellahan pilaa kaiken... Pakko myöntää, että vakituisesti vegaanisen ruokavalion noudattaminen ei allekirjoittaneelta ikinä onnistuisi, mutta uusien näkökulmien saaminen leivontaan kyllä tekee aina terää!
Näin saat avokadon kätevästi kuutioiksi! |
Suklaa-cupcaket
5 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1/2 dl kaakaojauheta
1 1/2 tl leivinjauhetta
100 g rouhittua maidotonta suklaata
100 g vegaanista sulatettua margariinia (esim. Lidl)
3 dl (jäähtynyttä) kahvia
Yhdistä kuivat aineet hyvin keskenään. Lisää taikinaan sulatettu voi ja kahvi ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Jaa taikina 12 muffinivuokaan ja paista 175 asteessa noin 20 minuuttia, tai kunnes kokeilutikkuun ei enää tartu taikinaa.
Avokado-kuorrute
n. 6 dl tomusokeria
2 pientä avokadoa (reilu 1 dl muusattuna)
Poista avokadon hedelmäliha ja muusaa se mahdollisimman hienoksi
esimerkiksi haarukalla. Lisää tomusokeri avokadon joukkoon pienissä
erissä sähkövatkaimella vatkaten kunnes kuorrute on sopivan kiinteää (eli pysyy muodossaan).
Kuorruta täysin jäähtyneet kuppikakut haluamallasi tavalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Menikö homma pipariksi? Kävikö hyvä munkki? Vai ottaako pannuun?
Kerro se meille!