1/18/2015

Kevyet karpalo-valkosuklaamuffinssit



Tammikuu on yleensä se aika vuodesta, jolloin itse kukin alkaa tuijottelemaan puntarin lukemia enemmän tai vähemmän ahdistuneena, ostaa kuntosalikortin ja lupaa itselleen, että alkaa käymään salilla vähintään viisi kertaa viikossa. Joulun jälkeisten ähkyövereiden ruokavalion keventäminen voi oikeasti olla ihan hyvä idea. Itselleni ei kuitenkaan totaalikieltäytyminen ole mieluinen vaihtoehto, sillä hyvin usein äärimmäiset kunto-ja laihdutuskuurit päättyvät yhtä nopeasti kuin alkoivatkin. Tammikuun kunniaksi julkaisen muutaman hieman kevennetyn leivontareseptin, joita painonpudottajakin voi nauttia hyvällä omalla tunnolla. 

Muffinsseissa ei ole ollenkaan rasvaa, ja rasvaa korvaamaan reseptissä on laitettu omenasosetta. Kaloreita yhdessä muffinssissa on noin 157, eli suhteellisen keveästä herkusta on kyse!


Kevyet karpalo-valkosuklaamuffinssit (10kpl)


1 1/2 dl omenasosetta
1 kananmuna
1 dl fariinisokeria
1 rkl hunajaa
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl täysjyvävehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
2 dl maitoa
1 dl karpaloita
50 g valkosuklaata


Sekoita omenasose, kananmuna, fariinisokeri ja hunaja hyvin keskenään. Voit painella fariinisokeria esimerkiksi haarukalla, että seoksesta tulee tasainen. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe, ja sekoita omenaseokseen vuorotellen maidon kanssa. Sekoita joukkoon lopuksi nopeasti karpalot ja rouhittu valkosuklaa. Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 175 asteessa n. 20 minuuttia tai kunnes hammastikulla kokeillessa tikkuun ei jää enää taikinaa.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Menikö homma pipariksi? Kävikö hyvä munkki? Vai ottaako pannuun?
Kerro se meille!