1/12/2015

Sivistyneen illanvieton punaviini-suklaakakku


Tässä yhtenä iltana huomasin, että illalliselta oli jäänyt yli punaviiniä. Aloin kuumeisesti pohtimaan, minkä kanssa sitä nauttisin seuraavana päivänä, kunnes koin valaistuksen. Suklaa + punaviini = happiness. Punaviini + suklaakakku = illanvieton pelastus. Mieleeni palautui joitakin aikoja sitten Eeva Kolun blogissa ollut punaviinisuklaakakun ohje, ja koska seuraavana päivänä oli tulossa vanhoja ystäviä kylään, päätin kokeilla onneani. Halusin kakusta ehdottomasti suklaisen, joten toisin kuin suurimmassa osassa löytämistäni resepteistä laitoin kakkuun tummaa suklaata. Itselläni oli jemmassa ihan perus tummaa, mutta luulen että vielä elegantimpaan lopputulokseen voisi päästä 70% kaakaopitoisuudella. Punaviini maistuu kakussa vahvana mausteisuutena, eikä kakku sovellukaan esimerkiksi lapsille, koska viiniä tulee reseptiin suhteessa paljon. Kakku on makea, mutta överimakean ystävän joutuvat pettymään. Kakku onkin parhaimmillaan hyvässä seurassa, kynttilän valossa nautittuna. Tämä kakku voisi olla hyvä idea vaikkapa ystävänpäivädeiteille, jos jollakin on sellaiset mielessä!



Olin itseasiassa todella yllättynyt siitä, kuinka hyvä lopputuloksesta tuli. Vaikka koostumus muistuttaa perinteikästä suklaakakkua, tuo punaviini kakkuun sivistyneen säväyksen. Jos perustaisin ravintolan, niin tätä kakkua tarjottaisiin jälkiruokalistalla. Ystävät kyselivätkin jo reseptin perään, joten tässä se nyt tulee!



Punaviinisuklaakakku

 

200 g huoneen lämpöistä voita
3 dl sokeria
2 munaa
150 g tummaa suklaata
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1/2 dl kaakaojauhetta
3 dl punaviiniä

Voitele 24-26 cm:n irtopohjavuoka. Sulata tumma suklaa. Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja kaakaojauhe erillisessä kulhossa. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti sekoittaen. Sekoita joukkoon sulatettu suklaa. Sekoita taikinaan jauhot ja punaviini vuorotellen muutamassa erässä. Kaada taikina voideltuun vuokaan, ja paista 180 asteessa noin 40-45 minuuttia. Kakku saa jäädä keskeltä hieman kosteaksi.

Kakku säilyy hyvin useita päiviä jääkaapissa.



 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Menikö homma pipariksi? Kävikö hyvä munkki? Vai ottaako pannuun?
Kerro se meille!