4/04/2014

Ameriikan herkut : Club Sandwich


Klassiseen Club- leipään kuuluu perinteisesti kanaa, pekonia, tomaattia ja salaattia. Kuitenkin usein olen tärmännyt myös versioihin, joissa on lisänä myös avokadoa. Jenkkien ravintoloista tätä herkkua on saanut jo 1900- luvun alusta lähtien, joten klassikosta puhuminen on vähintäänkin paikallaan. Omaan versiooni tästä leivästä lisäsin avokadon lisäksi vielä karamellisoitua sipulia. Jos ja kun leivät eivät meinaa massiivisen kokonsa vuoksi pysyä kasassa, kannattaa niitä tukea yhdellä tai kahdella hammastikulla. Jos haluat muuten vaan koristella leipiä, niin hammastikuista saa kivoja viirejä, kun liimaa niihin kaksipuoleista teippiä, ja leikkaa pienen palan päästä pois! Niin helppoa, että jopa minä osasin pikku kätösilläni vääntää.

Leipien teon lomassa totesin miehelle, että onneksi bloggaan pääasiallisesti leivonnaisista, enkä esimerkiksi kaikesta ruoasta. Kuvaussessioiden aikana leipä tietenkin kerkesi kylmenemään (mikä nyt ei sinänsä haittaa) mutta voin rehellisyyden nimissä sanoa, että en myöskään suosittele nälkäisenä ruoan kuvaamista. Edessäsi on uskomattoman herkullinen annos, ja tiedät ettet saa syödä sitä ennen kuin edes jonkin tasoiset kuvat on saatu napsittua. Ja oikeasti, varsinkin näin amatöörillä siinä edes OK kuvakulman etsimisessäkin menee oma aikansa...
Clubbarit eli Club Sandwiches (n. 6 kolmioleipää)

250 g maustamattomia kanafileitä
suolaa ja pippuria maustamiseen
2 pientä avokadoa
1 pienehkö sipuli
(hieman sokeria)
2 tomaattia
salaatinlahtiä
6 pekoniviipaletta
chilimajoneesia

Ruskista kanat pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä kanat kulhoon, ja peitä foliolla lämmön säilyttämiseksi. Paista pekonit pannulla rapeiksi, ja laita kanojen kanssa samaan kulhoon. Pilko sipuli renkaiksi ja paista pannulle jääneessä pekonin rasvassa. Mausta sipulit ripauksella sokeria karamellimaisen maun aikaansaamiseksi. Pilko tomaatit ja avokadot.

Aina kahta leipäkolmiota varten paahda kolme paahtoleipää. Sivele jokaisen siivun päälle kerrons chilimajoneesia. Laita kaikkia aineksia ensimmäisen kerroksen väliin. Itse panin jokaiseen kerrokseen yhden pekoniviipaleen puolitettuna. Tee sama seuraavaan väliin ja lopuksi paina kolmas leipäviipale päällimmäiseksi. Leikkaa leivät kolmioiksi.

---------
Vinkki! Leipä on erittäin ruokaisaa, ja taltuttaa nälän erinomaisesti. Jos haluat kuitenkin jotain tuhdimpaa, tee seuraksi vaikka bataattilohkot, jotka maustat esimerkiksi Chipotle-tabascolla. Myös jenkkien suosima Coleslaw olisi tälle oiva makupari! Itse tosin tällä kertaa kuvaussessioiden jälkeen lösähdin hetimiten sohvalle, korkkasin cokis-tölkin ja avasin tv:n. Ah, elämän hetkittäistä autuutta!

- Suvi2 kommenttia:

Menikö homma pipariksi? Kävikö hyvä munkki? Vai ottaako pannuun?
Kerro se meille!