3/13/2015

Helposti muunneltava banaanileipä



Banaanileipä kuuluu ehdottomasti Amerikkalaisiin klassikko-leivonnaisiin. Vaikka  amerikkalaiset puhuvat nimenomaan leivästä, niin suomalaiseen makuun banaanileipä muistuttaa enemmän kuivakakkua kuin sitä, minkä normaalisti miellämme leiväksi. Leivän salaisuus piilee hieman tummuneissa banaaneissa ja reseptin helppoudessa.  Tosin tummuneita banaaneita sain kakkuun vain yhden, vaikka olinkin yrittänyt selkesti viestiä, että banaaneita täytyy säilyttää nimenomaan leipomista varten, mutta ilmeisesti tällä kertaa viesti ei ollut tarpeeksi selkeä...Reseptiä on myös helppo muokata oman maun ja kaappien sen hetkisen sisällön mukaan.




Banaanileipä


3 kypsää banaania
2 dl täysjyvä(graham)jauhoja
2 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl kanelia
1/2 tl suolaa
1 - 1 1/2 dl tummaa sokeria (voit korvata osan hunajalla, tai käyttää pelkästään  tavallista sokeria)
2 munaa
1 dl öljyä tai muuta sulaa rasvaa

Lisäksi halutessasi rouhittuja pähkinöitä, suklaata, rusinoita tms.

Muusaa banaanit esimerkiksi syvässä lautasessa, ja lisää joukkoon kananmunat ja öljy Sekoita tasaiseksi. Yhdistä kuivat aineet isommassa kulhossa, ja yhdistä seokset. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Lisää viimeiseksi pähkinät tai rouhittu suklaa, jos niitä käytät. Kaada taikina voideltuun suorakaiteen malliseen vuokaan ja paista 175 asteessa noin tunti.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Menikö homma pipariksi? Kävikö hyvä munkki? Vai ottaako pannuun?
Kerro se meille!