4/19/2015

Mansikka-juustokakkusmoothie


Viime viikkoina olen tehnyt erilaisia smoothieita lähes päivittäin. Usein käytän pohjana mantelimaitoa, ja lisään smoothieseen aineksia aina sen hetken mielitekojen mukaan. Tähän ideaan törmäsin jossain internetissä, ja päätin kokeilla tätä samantien. Juustokakkuhan on nimittäin ehdottomia lempiherkkujani, ja olin varma, että se toimisi täydellisesti myös smoothiessa. No, niinhän siinä tietysti kävikin. Juustokakku-sana ei ole muuten vain myyntikikka reseptille (niinkuin Henna aluksi epäili), sillä tämä maistuu oikeasti ihanan mansikkaiselle juustokakulle. Huolen siitä pitävät reilu annos tuorejuustoa ja marianne-keksit (voit käyttää kyllä myös digestivejä jos pidät niiden mausta enemmän). Tein smoothien Philadelphian todella kevyeen, vain 3% rasvaa sisältävään tuorejuustoon, ja se toimi muuten todella hyvin! Näin ravintoarvot pysyvät suhteellisen hyvinä, ja etenkin ilman lisättyä sokeria (ja ehkä vähentämällä muutama keksi) voitaisiinkin jo puhua terveysherkusta ;) Ihan itseäni viihdyttääkseni laskin, että yhdessä isossa satsissa on n 26 g proteiinia, joten aika hyvä! Mutta ei puhuta niistä sokereista....


Mansikka-juustokakkusmoothie (1 iso tai 2 pientä annosta)


200 g (kevyt) tuorejuustoa
1 dl mansikoita
1 1/2 dl maitoa
5 marie-keksiä
2-3 rkl tomusokeria
rouhittua vaniljaa/vaniljasokeria

Sekoita kaikki ainekset sekaisin blenderissä. Tarkista maku. Koristele mariannekeksin murusilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Menikö homma pipariksi? Kävikö hyvä munkki? Vai ottaako pannuun?
Kerro se meille!