6/20/2015

Täydellinen herkku - Raparperimacaronit



Yhtenä elämäni suurista haaveista on täydellisten macaronien salaisuuden ymmärtäminen. Muutaman kerran olen aiemmin näitä ranskalaisia suloisuuksia tehnyt - vaihtelevalla menestyksellä. Ostin itselleni syntymäpäivälahjaksi Donna Hayn "The new classics" kirjan, josta löysin myös lupaavalta vaikuttavan macarons ohjeen. Hyvin luonteelleni epätavanomaisesti noudatin reseptiä grammalleen, ja täytyy myöntää, että elämäni parhaat macaronithan näillä tuli! Ulkonäkö ei tosin vielä ollut täydellisen sileä, mutta luulen että täydellisen taikinan koostumuksen oppii vain tekemällä. Macaronien täytteeksi tein raparpericurdia, joka muuten toimi ihanasti! Tein macaronit viemisiksi ystävän vauvajuhliin, sillä macaronit sopivat myös gluteenittomille henkilöille ja söpöytensä puolesta ovat täydellisiä vauva-aiheiseen illanviettoon.


Täytettä voi toki vaihdella ihan oman mielensä mukaan, itse ajattelin ehkä ensi viikolla kokeilla suolakaramellimacaroneja.




Raparperimacaronit (n.15kpl)



200 g tomusokeria
120 g mantelijauhoa
3 valkuaista
1 rkl sokeria

Lämmitä uuni 150 asteeseen. Siivilöi tomusokeri ja mantelijauho kulhoon, ja sekoita hyvin keskenään. Vatkaa valkuaisia erillisessä kulhossa n. 30 sekuntia, jonka jälkeen lisää 1 rkl sokeria. Jos haluat värjätä macaronit, lisää väri tässä vaiheessa. Jatka vatkaamista kunnes vaahtoon muodostuu kovia huippuja, eli n. 5 minuuttia. Sekoita  mantelijauhoseos valkuaisvaahtoon varovasti kahdessa erässä - varmista että taikina on täysin sekoittunut. 

Kaada massa pursotuspussiin, joka on varustettu pyöreäpäisellä tyllalla. Pursota n. 4 cm kokoisia ympyröitä leivinpaperilla vuoratulle pellille. Kopauta peltiä pari kertaa pöytää vasten poistaaksesi mahdolliset ilmakuplat taikinan sisältä. Anna macaronien kovettua 20 minuuttia huoneenlämmössä, kunnes niiden päälle muodostuu kuori. Alenna uunin lämpötila 130 asteeseen, ja paista macaroneja 17-20 minuuttia tai kunnes ulkokuori on rapea ja keskusta kostea. Vältä kuintekin ylipaistamista.

Tee väliin raparperitäyte. Ota kaksi yhtä suurta jäähtynyttä macaronin puolikasta, ja levitä toiselle puolelle vajaa tl täytettä. Paina toinen puolikas päälle, ja toista tämä kaikille.
 


2 kommenttia:

  1. Oi. Itsetehdyt macaronsit on ihania! Omassa ohjekirjassa neuvotaan pyöräyttämään mantelijauhe+tomusokeri blenderissä/vastaavassa 15s ajan ja sitten siivilöidä marengin joukkoon. Olen todennut toimivaksi ja tulee tosi sileää taikinaa :)! Ihanan näköisiä ja ehdottomasti täytyy kokeilla raparperiä täytteenä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyypä kokeilla ensi kerralla tuota blenderissä pyöräyttämistä! Toi raparperi oli kyllä aika hyvä täyte ☺️

      Poista

Menikö homma pipariksi? Kävikö hyvä munkki? Vai ottaako pannuun?
Kerro se meille!