3/21/2014

Bailey`s suklaamousse


Jos totta puhutaan, en taida tiedää kovinkaan montaa ihmistä, joka ei pitäisi suklaamoussesta. Tai no, suklaasta yleensäkään. Yksi poikkeuksista on äitini, joka ei pidä suklaasta, ja ruoankin suhteen hänen mottonsa on "syön elääkseni". Ei ole tyttö tainnut tulla tässä kohtaa äitiinsä...No, mutta jätetään marjakiisselit siis seuraaviin postauksiin, sillä nyt it`s all about chocolade, baby! Tässä on nopea ja yksinkertainen suklaamoussen resepti. Alkoholin voi ihan hyvin jättää halutessaan pois, tai korvata vaikka lorauksella konjakkia. Piparmintun makua saa mukaan käyttämällä vaihtoehtoisesti muutamaa pisaraa piparminttuaromia. Itse käytin Bailey`sin tilalla Amarulaa, joka on aikalailla samanmakuista kuin Bailey`s, ehkä mielestäni jopa hivenen parempaa. Turha kysellä miksi, en ole vielä kerinnyt tekemään sen tarkempaa analyysiä asiasta :). Tutustuin Amarulaan kun entinen kämppikseni toi pullon tuliaisiksi Afrikan reissultaan, ja ihastuin samalta siemaisulta. En näköjään muistanut kuvata pulloa, mutta sieltä sitä saa A-tarvikkeesta samalla lailla kuin serkkuaan Bailey`siä. Moussen koostumus oli mukavan ilmava, mikä johtuu osaltaan suklaan määrästä. Toki halutessaan suklaata voi laittaa vaikka sen 200 g, mutta lopputuloksesta tulee silloin vähän tiiviimpää. 




Bailey`s-suklaamousse


2 dl kuohukermaa
150 g tummaa tai maitosuklaata
2 kananmunaa
1/2 dl tomusokeria
2 rkl Baileysiä tai muuta minttukermalikööriä

koristeluun valkosuklaata

Sulata suklaa joko vesihauteessa tai varovasti mikrossa, ja nosta sivuun jäähtymään. Vatkaa kerma vaahdoksi. Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Vaahdota valkuaiset. Lopuksi vaahdota munankeltuaiset tomusokerin kanssa.

Yhdistä sula suklaa  ja likööri keltuaisseokseen ja sekoita tasaiseksi. Lisää seuraavana kermavaahto ja lopuksi varovaisesti valkuaisvaahto. Annostele mousse tarjoiluastioihin, ja anna oleentua jääkaapissa vähintään yhden tunnin ajan. Halutessasi voit vuolla perunankuorijalla valkosuklaasta kiehkuroita moussen päälle.

------

* Vinkki! Aina kun vatkaat sekä keltuaiset ja valkuaiset erillisiksi vaahdoiksi, kannattaa valkuaisvaahto vatkata ensimmäisenä. Näin sinun ei tarvitse pestä vatkaimen päitä välillä, sillä keltuaisvaahdossa ei haittaa jos siihen tulee valkuaista vähän mukaan. Toisin päin lopputulos on katastrofaalinen :)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Menikö homma pipariksi? Kävikö hyvä munkki? Vai ottaako pannuun?
Kerro se meille!