3/29/2015

Caesar-salaatti lehtikaalista

 

Lehtikaali oli varmaankin viime vuoden trendikkäin kasvis. Yhtäkkiä kaikki tuntuivat hullaantuneen tästä vihreästä salaatin ja kaalin yhdistelmästä. Itsekin kokeilin tehdä lehtikaalisipsejä, ja ihan hyviähän nuo olivat, mutta pakko on silti myöntää ettei perinteisiä poimutettuja perunalastuja hevillä voiteta. Jokin aikaa sitten ostin taas ihan mielenkiinnosta lehtikaalia, ja sitä tuli kokeiltua niin keitossa, munakkaan lisukkeena kuin salaatissakin. Pidin paljon lehtikaalin tukevammasta ja pureskeltavasta rakenteesta salaatissa, ja niinpä sainkin inspiraation tehdä klassista caesar-salaattia lehtikaalia hyödyntäen. Kokeilu oli aivan loistava, ja salaatista tuli todella hyvää. Lehtikaalin ansiosta se myös tuntui täyttävämmältä ja ruokaisammalta kuin tavalliset versiot. Myös ravintoarvot ovat lehtikaalissa kohdallaa, sillä se sisältää muun muassa paljon C-vitamiinia,kalsiumia, rautaa ja proteiinia. Todella hyvän ja helpon caesar-salaatinkastike ohjeen löysin Hella ja houkutus- blogin kautta, tosin vähensin öljyn määrää ihan reippaasti niin, että kastiketta tuli juuri sopiva satsi salaattiin.

Caesar-salaatti lehtikaalista

 

150 g lehtikaalia
100 g jäävuorisalaattia
parmesan-lastuja
n. 300 g broilerifileitä

3-4 palaa paahtoleipää
1 valkosipulin kynsi
persiljaa
öljyä
suolaa
pippuria

Paista broileri öljy tilkassa kypsäksi ja mausta suolalla ja pippurilla. Valmista krutongit kuutioimalla paahtoleipä (voit heittää reunat pois). Laita kuumalle paistinpannulle öljyä, ja paista krutongit valkosipulin kanssa kullan ruskeiksi. Lisää paistamisen loppuvaiheessa silputtu persilja ja hiukan suolaa.

Helppo Caesar-kastike


1 kananmuna
1 dl öljyä
1 valkosipulinkynsi silputtuna
1/2 rkl valkoviinietikkaa
1/2 rkl dijon-sinappia
1/2 rkl kapriksia
suolaa
pippuria

Yhdistä kaikki aineet kapeassa, korkeassa astiassa ja surauta sauvasekoittimella kuohkeaksi. Nosta kastike jääkaappiin maustumaan hetkeksi.

Salaatin kokoaminen:

Huuhtele lehtikaali ja salaatti huolellisesti. Poista lehtikaalista paksu varsi ja revi kaali sekä salaatti suupalan kokoisiksi paloiksi isoon kulhoon. Kaada joukkoon caesar-kastike ja sekoita hyvin tasaiseksi.  Tämän jälkeen kaada salaatti tarjoilukulhoon, ja levitä päälle krutongit, parmesanlastut sekä pilkottu broileri. Nauti salaatti heti.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Menikö homma pipariksi? Kävikö hyvä munkki? Vai ottaako pannuun?
Kerro se meille!