Banaanileipä kuuluu ehdottomasti Amerikkalaisiin klassikko-leivonnaisiin. Vaikka amerikkalaiset puhuvat nimenomaan leivästä, niin suomalaiseen makuun banaanileipä muistuttaa enemmän kuivakakkua kuin sitä, minkä normaalisti miellämme leiväksi. Leivän salaisuus piilee hieman tummuneissa banaaneissa ja reseptin helppoudessa. Tosin tummuneita banaaneita sain kakkuun vain yhden, vaikka olinkin yrittänyt selkesti viestiä, että banaaneita täytyy säilyttää nimenomaan leipomista varten, mutta ilmeisesti tällä kertaa viesti ei ollut tarpeeksi selkeä...Reseptiä on myös helppo muokata oman maun ja kaappien sen hetkisen sisällön mukaan.
Banaanileipä
3 kypsää banaania
2 dl täysjyvä(graham)jauhoja
2 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl kanelia
1/2 tl suolaa
1 - 1 1/2 dl tummaa sokeria (voit korvata osan hunajalla, tai käyttää pelkästään tavallista sokeria)
2 munaa
1 dl öljyä tai muuta sulaa rasvaa
Lisäksi halutessasi rouhittuja pähkinöitä, suklaata, rusinoita tms.
Muusaa banaanit esimerkiksi syvässä lautasessa, ja lisää joukkoon
kananmunat ja öljy Sekoita tasaiseksi. Yhdistä kuivat aineet isommassa
kulhossa, ja yhdistä seokset. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Lisää
viimeiseksi pähkinät tai rouhittu suklaa, jos niitä käytät. Kaada
taikina voideltuun suorakaiteen malliseen vuokaan ja paista 175 asteessa
noin tunti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Menikö homma pipariksi? Kävikö hyvä munkki? Vai ottaako pannuun?
Kerro se meille!