3/01/2015

Banaanipuuroa uunissa - hyvää mielelle ja kielelle!



Puurot ovat tällä hetkellä varmaan yksi kovimmista ruokahiteistä. Maailmalla perustetaan päätä pahkaa pelkkiin puuroihin erikoistuneita kahviloita, ja jopa täältä Tampereelta löytyy Elovenan puurobaari (sen suosiosta en tosin osaa sanoa, aika hiljaiselta on yeensä näyttänyt kun ohi olen kävellyt..). Kööpenhaminalainen Grød on varmaankin tämän hetken kuumimpia puuroon erikoistuneita ravintoloita, ja puuron lisukkeina tarjoillaan muun muassa karamellikastiketta ja lakrtsia. Villityksen seurauksena olen itsekin tutustunut muun muassa tattarituorepuuroon, joka on muuten ihan huippua! Olen myös törmännyt useampaan otteeseen erilaisiin uunissa tehtäviin puuroihin, joiden koostumus oikeastaan muistuttaa piirakkaa. Banaani antaa puuroon sopivasti makeutta ja pähkinät mukavaa suutuntumaa. Tämä onkin mielestäni täydellinen vaihtoehto esimerkiksi brunssille tai viikonloppuaamiaiseksi. Ja parastahan tässä on, että vaikka puuro on sairaan hyvää, sitä voi syödä myös hyvällä omalla tunnolla.


Banaanipuuro uunissa


2 banaania viipaloituna
1 tl kookosöljyä tai ruokaöljyä
n. 3 rkl hunajaa
3 dl kaurahiutaleita
3 dl maitoa
1 kananmuna
1/2 tl leivinjauhetta
1 1/2 dl rouhittuja pähkinöitä (pekaani, saksanpähkinä, cashew)
1 dl mustikoita
ripaus kanelia
vaniljaesanssia tai vaniljajauhetta

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Lado banaaniviipaleet öljyllä voideltuun pienehköön uunivuokaan. Lorauta päälle n. 1 rkl hunajaa ja paista banaaneja uunissa 15 minuuttia. Sekoita kaurahiutaleet, leivinjauhe, maito, kananmuna, puolet pähkinöistä ja mausteet hyvin keskenään. Kaada seos uunista otettujen banaanien päälle tasaisesti. Ripottele päälle mustikat ja loput pähkinöistä. Paista puuroa vielä n. 30 minuuttia, kunnes se on kiinteytynyt ja saanut hieman väriä. Tarjoa sellaisenaan tai esimerkiksi vaahterasiirapin kanssa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Menikö homma pipariksi? Kävikö hyvä munkki? Vai ottaako pannuun?
Kerro se meille!