6/18/2015

Ihana raparpericurd


Pyysin anopilta taannoin raparpereja, ja niitähän sitten totisesti sain! Ajatuksenani oli tehdä ihan tavallista raparperihilloa, ja lisäksi pakastaa muutama pussi talvea varten. Noh, kuinka ollakaan raparperia olikin huomattavasti enemmän kuin olin ajatellun (taitaa olla aika yleinen anoppien taipumus...), joten aloin miettimään, mitä muuta sitä tekaisisi äkkiä. Hetken aikaa pähkäiltyäni keksin, että tietysti raparpericurdia! Olen aiemmin tehnyt curdeja sitruunasta ja puolukasta, joten ajattelin, että miksei se raparperistäkin onnistuisi hyvin. Ja niinhän se teki! Raparpericurdia voi laittaa esimerkiksi macaronien väliin (resepti tulossa!), samoin kuin täytekakkujen ja kääretorttujen väliin. Itse ajattelin ottaa vajaan purkin mukaan mökille, ja levittää paahtoleivän päälle....ymmm! Niin, ja varmasti sopii myös muurinpohjalettujen väliin!

Tänään suunnataan auton nokka kohti mökkiä! Täytynee pakata mukaan paljon lämmintä vaatetta, sillä eipä tuo sää näytä tänäkään juhannuksena vielä suosivan.. Tosin ilmeisesti on parempaa ilmaa luvassa kuin viime vuonna, sillä silloin taisi juhannusaattona olla kylmempää kuin jouluaattona.

Raparpericurd


400 g kuorittua ja pilkottua raparperia
tilkka vettä
3 keltuaista
100 g voita
1dl sokeria

Laita raparperit ja pieni tilkka vettä kattilaan, ja keitä niin kauan kunnes raparperit ovat pehmenneet. Soseuta raparperit esimerkiksi sauvasekoittimella, ja nosta kattila takaisin liedelle. Lisää sokeri ja keltuaiset kattilaan, ja kiehauta muutaman minuutin ajan kunnes seos paksuuntuu. Nosta seos liedeltä ja lisää joukkoon kuutioitu voi. Sekoita kunnes voi on sulanut tahnaan, ja kaada kannelliseen lasipurkkiin. Säilytä kylmässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Menikö homma pipariksi? Kävikö hyvä munkki? Vai ottaako pannuun?
Kerro se meille!