6/16/2015

Maailman helpoin raparperipiirakkaLeipominen mielletään usein työlääksi puuhaksi, joka vaatii paljon suunnittelua, aikaa ja etenkin viitseliäisyyttä. Koska raparperiaika on nyt parhaimmillaan, ajattelin esitellä maailman helpoimman raparperipiirakan ohjeen, joka ei juuri valmisteluja kaipaa, ja jonka avulla kokemattoneempikin kotikokki saa hurraa- huudot aikaan. Piirakan salaisuus piilee kaupasta valmiina ostettavassa voitaikinalevyssä. Piirakkaan käy myös lehtitaikina, mutta silloin pohjan maku ei ole aivan yhtä maukas kuin voisessa versiossa. Piirakan tekemiseen kuluu 30 minuutin sulatusaika, 5 minuutin valmistelu ja 25 minuutin paistoaika, joten valmista saat tunnissa, ja aktiivista työtä tarvitsee tehdä vain se 5 minuuttia. Piirakka ei ole kovin makea, joten tämä sopii hyvin myös niille, jotka eivät ylimakeista leivonnaisista pidä.

Tällä viikolla leivotaan muutenkin raparpereista, huomenna on vuorossa raparpericurdin ohje, ja torstaina onkin sitten raparperimacaronien vuoro. Suomen kesän antimet on kyllä ehdottomasti yksi lemppariasioista!Maailman helpoin raparperipiirakka (2 pientä piirakkaa)


2 voi- tai lehtitaikinalevyä
1 pitkä raparperin varsi
2 tl mansikkamarmeladia
sokeria

Ota taikina sulamaan 30 minuuttia ennen paistamista. Kuori raparperit ohuelti. Mittaa raparperista hieman taikinalevyä lyhympi pala, ja suikaloi se pituussuunnassa n. 5-6 osaan. Kun taikinalevyt ovat sulaneet levitä pinnalle 1 tl mansikkamarmeladia (jätä puoli senttiä reunoista tyhjäksi), ja asettele raparperinpalat marmeladin päälle. Ripottele pinnalle hieman sokeria. Paista 200 asteessa n. 25 minuuttia tai kunnes taikinan pinta on saanut hieman väriä. Piiras on parasta hieman lämpimänä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Menikö homma pipariksi? Kävikö hyvä munkki? Vai ottaako pannuun?
Kerro se meille!