4/21/2014

Supersuklainen juustokakku



Uunissa paistettavat juustokakut kuuluvat ikisuosikkeihini leivonnaisissa. Toteutus on todella helppo, ja hieman pidempi paistoaika on ainut aikaavievempi osa.  Tällä kertaa päätin kokeilla supersuklaista juustokakkua, ja tästä kakusta löytyykin niin valko- ja maitosuklaata kuin tummaakin suklaata. Uunijuustokakkuja valmistaessa kannattaa aina pitää mielessä, että maku on parhaimmillaan vasta täysin jäähdyneenä, mikä usein tarkoittaa seuraavaa päivää. Allekirjoittaneelle vaikein osio onkin olla sortumatta kakkuun liian aikaisin...Jos keksimurujen levittäminen vuoan reunoille tuntuu liian hermojaraastavalle, voit aivan hyvin tehdä myös perinteisen pohjan, jossa keksimuruseos levitetään vain pohjan päälle.







Supersuklainen juustokakku


Pohja:

375 g domino-keksejä
100g voita

Murskaa keksit mahdollisimman pieniksi muruiksi. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele muruseos n. 22cm irtopohjavuokaan niin, että myös vuoan reunat peittyvät pohjasta. (Huom! Vuokaa ei tarvitse voidella pohjamassassa olevan voin ansiosta!)

Juustotäyte:

3 prk maustamatonta tuorejuustoa
1 prk maitorahkaa (mieluusti rasvaista)
4 kananmunaa
1 dl sokeria
200g sulatettua valkosuklaata
1/2 halkaistun vaniljatangon siemenet (ei pakollinen)

Sekoita tuorejuusto, maitorahka,sokeri ja vaniljatangon siemenet kulhossa. Lisää munat yksitellen voimakkaasti sekoittaen. Lisää lopuksi sulatettu valkosulkaa ja sekoita tasaiseksi massaksi. Kaada keksipohjan päälle, ja paista 175 asteisessa uunissa n. 50 minuuttia.

Päällyste:

1 prk ranskankermaa
1 kananmuna
135 g tummaa suklaata

Kun juustokakku on ollut uunissa n. 50 minuuttia, valmista suklaapäällyste. Yhdistä ranskankerma, kananmuna ja sulatettu tumma suklaa tasaiseksi seokseksi. Ota juustokakku uunista, ja kaada päällyste kakun päälle. Laita takaisin uuniin vielä 10-15 minuutiksi. Anna kakun jäähtyä huoneenlämmössä, ja nosta se jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi.

Suklaa-ganache:

1 dl kuohukermaa
70 g maitosuklaata

Kun kakku on täysin kylmä, valmista suklaaganache. Laita kuohukerma ja maitosuklaa kattilaan, ja lämmitä seosta niin kauan kunnes suklaa on täysin sulanut. Jäähdytä kermasuklaaseos täysin kylmäksi, sillä muuten se ei vatkaannu. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi ja pursota haluamallasi tavalla täysin jäähtyneen juustokakun päälle.

- Suvi

2 kommenttia:

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. Ihana kakku! :)

    Käy ilmoittamassa kakkusi Unelmakakku-kilpailuun niin voit päästä Pariisiin herkuttelemaan!
    http://www.raminkonditoria.fi/index.php/unelmakakku/

    VastaaPoista

Menikö homma pipariksi? Kävikö hyvä munkki? Vai ottaako pannuun?
Kerro se meille!