5/02/2014

Belgialaiset vohvelit ja mascarpone-vaahto



Vappu tuli ja meni, ja munkkeja on taas nautittu vähintäänkin tarpeeksi. Mutta lettuset ja minä <3 <3 nyt ja aina ja ikuisesti! Jo pidemmän aikaa kerkesin haaveilemaan belgialaisesta vohveliraudasta, kunnes joulun aikaan joulupukki (eli toisin sanoen Henna) pääsi yllättämään ja riemun kiljahduksilta ei ollut välttyminen. Kun Henna sitten vihdoin viimein saapui vieraaksi, niin aamupalalla luonnollisesti nautittiin vohveliaamiaisesta. En kyllä tiedä kovin montaa mukavampaa asiaa kuin aamulla rauhassa aamiaisen nauttiminen hyvässä seurassa! Tässä siis oikeastaan mitä oivin vinkki lähestyvään äitienpäivään esimerkiksi. Tämä pannu kyllä päätyy kovaan käyttöön, sen voin sanoa tältä istumalta. Belgialaiset vohvelit eroavat tavallisista vohveleista lähinnä muodossaan, ja lisäksi taikinaan laitetaan leivinjauhetta, jotta vohvelit kohoavat enemmän. Vohveleiden kaveriksi tein raikasta mascarpone-vaahtoa, ja pakasteesta poimitut marjat kruunasivat kokonaisuuden. Jos et vielä belgialaista vohvelirautaa omista, niin voit käyttää ihan hyvin myös perinteistä rautaa. (Vaikka luonnollisesti suosittelenkin lämpimästi belgialaisen vohveliraudan hankkimista...)

 

Vohvelit (8 vohvelia)

2 munaa
2 dl täysjyvävehnäjauhoja (voit käyttää myös pelkästään tavallisia vehnäjauhoja)
2 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
4 rkl sokeria
4 dl maitoa

Erottele valkuaiset ja keltuaiset toisistaan, ja vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot, leivinjauhe, suola, sokeri, keltuaiset ja maito toisessa kulhossa ja sekoita tasaiseksi. Nostele taikinan joukkoon varovasti valkuaisvaahto, ja sekoita juuri ja juuri sekaisin. Anna taikinan oleentua hetken aikaa, ja paista vohveliraudalla.

Mascarpone-vaahto

1/2 prk mascarpone-juustoa
1 dl turkkilaista jogurttia
1 tl sitruunanmehua
2 rkl tomusokeria

Sekoita kaikki vaahdon ainekset keskenään sekaisin, ja tarjoa vohveleiden lisukkeena erilaisten marjojen kera.


2 kommenttia:

  1. Rakastan vohveleita ja meidän rauta meni rikki. Mistä saa belgialaisia vohvelirautoja? Onko se jokin tietty merkki?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Omani on ostettu Lidlistä, siellä on ollut niitä myynnissä useamman kerran. Mutta netistä saa, esim. http://www.maisonprovence.fi/Cloer-Belgialainen-Vohvelirauta-1445

      Poista

Menikö homma pipariksi? Kävikö hyvä munkki? Vai ottaako pannuun?
Kerro se meille!