5/06/2014

Suolakaramellikeksit

Viime kuukausien aikana leivontamaailman yksi kuumimmista yhdistelmistä on tuntunut olevan suolakaramelli. Pakkohan se on myöntää, että suola taittaa mukavasti karamellikastikkeen sokerisuutta, ja tuo makuun ihanaa syvyyttä. Tällä kertaa kokeiluun lähti tietenkin keksit. Lopputulokseen olin tyytyväinen, ja näitä keksejä tulee varmasti tehtyä jatkossakin.

Inspiraation kekseihin sain täältä. Olen tosin samankaltaisia keksejä nähnyt muuallakin, mutta vihdoin päätin ryhtyä tuumasta toimeen. Käytännössä keksitaikina oli aika samantapainen kuin mitä olen aiemminkin tehnyt, sähkövatkainta ei tosin tällä kertaa näkynyt mailla eikä halmeilla. Täytyisikin joskus tehdä kokeilu lähes identtisillä resepteillä, että tuleeko suurta eroa siinä vatkaako sokerin ja voin vaahdoksi, vai sulattaako voin ja suklaan pannulla, ja sitten sekoittaa siihen loput aineet. Näin näppituntuman perusteella sanoisin, että suurta eroa ei löydy. Vaikka leipomista rakastankin, niin aina sokerin ja voin vaahdottaminen tuntuu jostain syystä hirveän raskaalta...Helppous ennen kaikkea!

Kondensoitu maito saa vähän näkyä täytteen alta.

Suolakinuski-suklaa keksit (n. 20kpl)


100 g voita
100 g tummaa suklaata
2 dl fariinisokeria
1 1/2 dl sokeria
2 munaa
5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

1/2 prk kinuskiksi keitettyä kondensoitua maitoa
sormisuolaa

Sulata voi ja suklaa miedolla lämmöllä isossa paistinpannussa. Kun seos on sulanut, ota se pois liedeltä, ja lisää joukkoon sokerit ja munat hyvin sekoittaen. Yhdistä leivinjauhe osaan jauhoista, ja sekoita taikinaan. Lisää loput jauhot ja sekoita massa tasaiseksi.

Tee pellille 9 n. 3 cm:n halkaisijalla olevaa pallia. Paina keksien keskelle syvennys, ja täytä se kondensoidulla maitolla. Tee pienestä taikinapalasta kansi täytteen päälle. Lopuksi ripottele keksien päälle sormisuolaa. Paista 175 asteessa 8-10 minuuttia. Vältä ylipaistamista!

2 kommenttia:

Menikö homma pipariksi? Kävikö hyvä munkki? Vai ottaako pannuun?
Kerro se meille!