5/09/2015

Värikkäät nonparellikeksit



"Itse olen itseäni kehunut, ja hyvin olen tullut kehutuksi", tapasi äitini aina sanoa. Tähän elämänviisauteen vedoten totean, että olen erityisen hyvä leipomaan keksejä - ja ylpeä siitä. Tällä kertaa halusin kekseihin jotain erityistä, ja päätin kokeilla laittaa strösseleitä kekseihin. Ja tämähän oli aivan mahtava idea, koska a) kaikki rakastavat strösseleitä ja b) lisäväri elämään on tuskin koskaan pahitteeksi. Toisin sanoen, jos elämä tuntuu masentavalta, niin leivo näitä keksejä. Näiden jälkeen elämä tuntuu ainakin hetkellisesti hieman kirkkaammalta.



Nonparellikeksit (n. 20 keksiä)


125 g voita
2 dl sokeria (puolet voi olla tummaa sokeria)
1 muna
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
100 g sulatettua valkosuklaata

n. 1 1/2 dl haluamiasi  värikkäitä strösseleitä tai nonparelleja

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna vatkaten. Sekoita taikinaan sulatettu valkosuklaa. Yhdistä leivinjauhe ja jauhot, ja sekoita lopuksi taikinaan. Halutessasi voit sekoittaa taikinaan myös osan nonparelleista.


Nosta taikina jäähtymään jääkaappiin n. puoleksi tunniksi. Leivo taikinasta pienen lihapullan kokoisia palloja, ja paina niitä hieman lyttyyn. Kaada nonparelleja laakealle lautaselle ja dippaa keksiä nonparelleissa niin, että ne tarttuvat keksin pintaan. Paista keksejä 175 asteessa n. 7-8 minuuttia, tai kunnes keksit saavat reunoille aavistuksen väriä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Menikö homma pipariksi? Kävikö hyvä munkki? Vai ottaako pannuun?
Kerro se meille!