4/02/2014

Brondies

Saanko esitellä: BRONDIES! Brownies- ja blondies-leivosten suloisen makea jälkeläinen. Enää ei tarvitse arpoa valkosuklaisen ja suklaisen version välillä, sillä paras lopputulos syntyy kun yhdistää molemmat.


Täytyy sanoa, että tästä leipomuksesta olemme olleet Suvin kanssa aivan lapsellisen innoissamme!  Eräänä viikonloppuna viime vuoden lopulla, kun blogia vasta suunniteltiin, saimme idean yhdessä leipoa oikein urakalla erilaisia kokeellisia leivonnaisia. Tarkoituksena oli viedä Banoffee-piirakka aivan uudelle ennennäkemättömälle tasolle, kokeilla uusia Ameriikan herkkuja ja kehittää tämä resepti. Kovalla tohinalla rynnättiin kauppaan haalimaan aineksia ja suurenmoisessa flow-tilassa vispattiin, paistettiin, kuorrutettiin ja ennen kaikkea maisteltiin. Luulisi, että moisen päivän päätteeksi tuloksena olisi toinen toistaan upeampia luomuksia, mutta kuinka ollakaan ei niistä yksikään koskaan päätynyt blogiin. Suvin kanssa kun yhdessä leivotaan, on tunnelma vähintäänkin katossa - leipomukset sen sijaan ovat useimmiten Cakes from hell- materiaalia (tosin pahoittelemme k.o. osion hiljaiseloa :( ). Kun yhdistää kaksi innostunutta, iderikasta, spontaania ja voimakastahtoista leipuria, tuloksena on mahtavia ideoita mutta toteutuksen suhteen opittavaa kuitenkin vielä on. Kokeilimme Brondies-leivoksia ensimmäisen kerran tuolloin yhdessä, mutta lopputulos ei silloin miellyttänyt kumpaakaan osapuolta, ja totesimme että resepti kaipaa hieman jatkokehittelyä.

Lisäsin reseptiin vadelmat pientä raikkautta tuomaan, mutta voit huoletta jättää marjat pois, jos haluat. Brondies- piirakkaa ei kannata paistaa liikaa, sillä se on parhaimmillaan hieman kosteana. Tarjosin kyytipoikana vaniljajäätelöä ja suklaakastiketta, jotka kruunasivat makuelämyksen.



Brondies

Brownies-pohja:

200g tummaa suklaata
2,5dl sokeria
200g voita
1 tl vaniljasokeria
5 kananmunaa
1 3/4dl vehnäjauhoja
3/4 dl kaakaojauhetta

Sulata suklaa mikrossa (täydellä teholla muutamia sekunteja kerrallaan). Vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi pehmeä voi, sokeri ja vaniljasokeri. Lisää sulatettu suklaa. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.

Blondies-pohja:

350g valkosuklaata
150g voita
3 3/4 dl vehnäjauhoja
1 rkl vaniljasokeria
3 kananmunaa
1 dl sokeria
n. 300g vadelmia

Sulata valkosuklaa ja voi, yhdistä. Vispaa munien rakenne rikki. Lisää suklaa-voisulaan sokeri, vaniljasokeri ja kananmunat. Lisää taikinaan jauhot ja sekoita tasaiseksi.

(Tein piirakan neliönmalliseen säädettävään irtopohjavuokaan (noin 30cm*30cm), jos haluat uunipellin kokoisen piirakan, tuplaa ainakin browniespohja.)

Levitä vuokaan ensin tumma pohja ja sen päälle vaalea. Lisää lopuksi vadelmat. Paista piirakkaa 175 asteisessa uunissa noin puoli tuntia. Älä paista liikaa, sillä brondies on parhaimmillaan hieman kosteana!

Voit tarjoilla brondiesit esimerkiksi vaniljajäätelön ja suklaakastikkeen kanssa, lupaan että nautinto on täydellinen!


- Henna

5 kommenttia:

  1. oi kun näyttää hyvältä!!! Nyt vasta tajusin että teillä on tällanen blogi. :) Oikeat henkilöt asialla, vieläkin muistelen lämmöllä miten ihanan kakun teit silloin vauvakutsuille kun odotin Oliveria! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla! :) Hmm, pitäsikin taas tehä täytekakkujakin, viimesestä on piiitkäääää aika... :D Hauskempaa kyllä on leipoa kun saa niitä tänne blogiin laittaa ja saa palautetta ym! T. Henna
      P.S. Oon tykänny sun blogistas!

      Poista
  2. Tätä voisinkin kokeilla huomenna, kun vieraita tulossa ja tarjoilut ihan hakusessa :) !

    VastaaPoista
  3. Lisäsin reseptin myös omaan blogiini :) .

    VastaaPoista

Menikö homma pipariksi? Kävikö hyvä munkki? Vai ottaako pannuun?
Kerro se meille!