4/11/2014

Se täydellinen porkkanakakku


VAROITUS! Tämän kakun syömistä on erittäin vaikea lopettaa, ja se saattaa aiheuttaa addiktiotilan.

Lähtökohtaisesti etsin aina täydellistä reseptiä, mutta nyt on pakko myöntää että pienen kehittelytyön tuloksena sellainen on löytynyt! Saksanpähkinät ja pekaanipähkinät antavat olennaisen sävyn täydelliseen makukokemukseen. Kokeilkaapa itse ja antakaa palautetta.

Kakkupohja

4 porkkanaa raasteena
pieni kourallinen saksanpähkinöitä
pieni kourallinen pekaanipähkinöitä
2 munaa
2 dl sokeria
vajaa 2 dl rypsiöljyä
loraus vaniljaesanssia
2 1/2 dl täysjyväjauhoja
2 tl leivinjauhetta
ripaus kanelia
(1rkl siirappia jos kaapista sattuu löytymään)

Sekoita munat, sokeri, öljy ja vaniljaesanssi sekaisin kulhossa. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet, ja lisää munaseokseen. Lisää lopuksi raastetut porkkanat ja rouhitut pähkinät ja sekoita. Paista 180 asteisessa uunissa n. 1 tunti. Kun kakku on valmis, anna sen jäähtyä kunnolla ennen kuorrutteen levittämistä, ettei se sula kakun päälle.

Kuorrute
200 g maustamatonta tuorejuustoa
n. puoli pakettia tomusokeria
loraus sitruunamehua

Sekoita ainekset keskenään sähkövatkaimella kunnes massa on tasaista ja kiiltävää. Tomusokeria kannattaa lisätä vähän kerrallaan, jotta välttyy isolta tomusokeripilveltä.

Kun kakku on täysin jäähtynyt, leikkaa se puoliksi ja levitä ohut kerros kuorrutetta väliin. Nosta kansi päälle ja levitä loppu  kuorrute kakun päälle. Halutessasi voit koristella kakun pähkinärouheella, tai niin kuin itse tein, kaupasta valmiina saatavalla wienernougat rouheella. Sopi kakkuun muuten täydellisesti!

(Taikinasta syntyvä kakku on pieni, itse käytin 18 cm halkaisijan irtopohjavuokaa. Jos haluat tehdä isomma kakun, kannattaa taikina tehdä puolitoista kertaisena).

- Suvi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Menikö homma pipariksi? Kävikö hyvä munkki? Vai ottaako pannuun?
Kerro se meille!