Kahvi-kardemummapiirakka on makumaailmaltaan kuin perinteiset pullakahvit. Tämä leivonnainen tosin on ainakin 72,5% nopeampi ja helpompi tehdä kuin tavallinen pulla. Piirakkapohja nimittäin tehdään vain sekoittamalla aineet yhteen. Yllätyin itsekin kuinka kuohkean pohjan tällä tyylillä saa. Aiemmin olen ollut siinä uskossa, että kananmunat on aina vaahdotettava joko voin tai sokerin kanssa hyvän lopputuloksen aikaansaamiseksi.
Mehevän kardemumman makuisen pohjan päällä on espressojauhetta sisältävä muruseos ja komeuden kruunaa kahvinmakuinen kuorrutus. Kylkeen kuppi kuumaa, niin ei voi leipuri muuta kuin hymyillä!
Kahvi-kardemummapiirakka (30*30cm)
100g pehmeää voita2dl sokeria
2 munaa
150g ranskankermaa tai vastaavaa
3dl jauhoja
3tl leivinjauhetta
3tl kardemummaa
Sekoita kaikki aineet tasaiseksi taikinaksi.
Muruseos
3dl jauhoja
150g kylmää voita
3tl espressokahvijauhetta
2dl sokeria
Nypi kaikki aineet korppujauhojon rakennetta vastaavaksi muruseokseksi.
Levitä taikina voidellulle 30cm*30cm pellille/vuokaan. Ripottele muruseos tasaiseksi kerrokseksi pohjan päälle. Paista piirakkaa 180 asteisessa uunissa noin puoli tuntia. Anna jäähtyä.
Kuorrute
3dl tomusokeria
2-3rkl vahvaa kahvia/espressoa
Sekoita tasaiseksi seokseksi ja levitä raitoina jäähtyneen piirakan päälle.
- Henna
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Menikö homma pipariksi? Kävikö hyvä munkki? Vai ottaako pannuun?
Kerro se meille!