7/21/2014

Limesoodaa ja limesiirappia


Tänä kesänä olen hurahtanut täysin itsetehtyihin kylmiin kesäjuomiin. Tällä kertaa kokeiluun päätyi limesiirapista valmistettu limesooda, ja täytyy myöntää, että hyvällehän sekin maistui! Erilaisten makusiirappien keitteleminen on todella helppoa ja nopeaa hommaa. Siirapit ovat myös mukavan monikäyttöisiä ja niistä voikin tehdä limsaa, makusoodaa tai niillä voi maustaa leivonnaisia, jäätelöä yms. Soodan lisäksi siirappi päätyi valkosuklaasemifreddon kaveriksi, ohje tulossa seuraavaksi! Juomaa kuvatessa homma lähti Hennan ohjeistuksessa vähän käsistä, ja lopputuloksena hyvin luonnollisesti sambakarnevaalit. Tosin ainakaan Brasiliassa ei varmaankaan vähään aikaan karkeloida katkeran jalkapallotappion takia, mutta meillä suomalaisillahan on tunnestusti aina syytä juhlaan :) Tosi elämässä join juoman sohvalla tacojen kaverina, ja toimi muuten aikas muikeasti!


 

Limesiirappi


1 1/2 dl vettä
2 dl sokeria
2 limen kuori ja mehu
(vihreää elintarvikeväriä)

Laita vesi, sokeri sekä limen kuori ja mehu kattilaan, ja keittele siirappimaiseksi seokseksi. Tässä kestää noin kymmenisen minuuttia. Säilytä jääkaapissa lasipullossa tai purkissa.

Limesooda

limesiirappia
soodavettä
jäitä

Laita lasi täyteen jäitä. Kaada pohjalle limesiirappia, ja laimenna soodavedellä.

- Suvi



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Menikö homma pipariksi? Kävikö hyvä munkki? Vai ottaako pannuun?
Kerro se meille!