7/11/2014

Tee edes tämä: affogato- jäätelökahvi


Klassisessa italialaisessa affogato- jälkiruuassa yhdistetään kaksi intohimoani, kahvi ja jäätelö. Affogato tarkoittaa suomeksi hukkunutta, jäätelöpallohan tavallaan hukutetaan espressoon. Tai ehkä nimitys johtuu siitä, että tätä herkkua syödessä arjen tylsyys hetkeksi unohtuu ja hukkuu jäätelölasiin. Pisteenä iin päälle taustalle Andrea Bocelli haikean romanttisesti laulamaan Time to say goodbye, niin pölypallot ja pyykkivuoret katoavat näkymättömiin.

Olen kerran käynyt Italiassa, vierailimme myös Venetsiassa ja täytyy myöntää, että siellä tunnelma oli ainutlaatuinen. Jos silloin teini-ikäisenä olisin ymmärtänyt hyvän päälle, olisin tilannut jostain suloisesta kahvilasta affogaton ja nauttinut hetkestä. Tuota matkaa en saa takaisin, mutt pienen palan Italiaa kylläkin tämän jälkiruuan muodossa. Olin liian laiska tekemään italialaisten jälkiruokien kuningatarta tiramisua, joten valitsin tämän helpon ja nopean annoksen lievittämään kaukokaipuutani.


Affogato- jäätelöespresso (1 annos)


1 pallo vaniljajäätelöä
1 annos espressoa (tai vahvaa suodatinkahvia)
tummaa suklaata rouheena

Laita pallo vaniljajäätelöä lasiin ja kaada kahvia päälle. Lisää halutessasi suklaarouhetta.

- Henna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Menikö homma pipariksi? Kävikö hyvä munkki? Vai ottaako pannuun?
Kerro se meille!