Tämän kakun syntyyn oli tasan tarkkaan kaksi inspiraation lähdettä - anoppi ja kukkeimmillaan oleva vadelmakausi. Olin miettinyt, että voisin leipoa jotain vadelmista anoppilassa kyläillessä. Hain matkalla kaupasta valkosuklaata ja ranskankermaa, koska ne käyvät melkein mihin vaan leivontaan, ja siitä se idea sitten lähti. Alunperin ajatuksenani oli valmistaa piirakka, mutta koska sopivaa piirakkavuokaa ei löytynyt päädyin perinteiseen kakkumalliin. Kakku on erittäin helppo valmistaa, kaikki aineet vain sekoitetaan yhdessä kulhossa keskenään, ja a`vot! Kakun nimesimme yhteisymmärryksen vallitessa ahnaan anopin vadelmakakuksi. Kakun rakenne on ihanan kuohkea, ja vadelmasattumat kostuttavat kakkua. Päälle päätin laittaa sulaa valkosuklaata, mutta jos sitä ei ole lähettyvillä perinteinen tomusokerikuorrutus vaikkapa sitruunamehulla höystettyä toimii varmasti ihan yhtä hyvin.
Ahnaan anopin vadelmakakku
3 munaa
2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl soodaa
1 prk ranskankermaa
4-5 dl (tuoreita) vadelmia
koristeluun valkosuklaata
Sekoita munien rakenne rikki kulhossa. Lisää muut aineet nopeasti sekoittaen. Voitele n. 24 cm halkaisijan vuoka ja ripottele puolet vadelmista vuoan pohjalle. Kaada päälle kakkutaikina ja painele loput vadelmat kakun päälle. Paista 180 asteessa n. 35 minuuttia tai kunnes coctailtikkuun ei tartu enää taikinaa kypsyyttä kokeiltaessa.
- Suvi
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Menikö homma pipariksi? Kävikö hyvä munkki? Vai ottaako pannuun?
Kerro se meille!