Ensimmäiset Nutella-muistoni menevät lapsuuden kesiini ja perheen kesämökille. Kotiin meille ei koskaan Nutellaa ostettu, mutta koska mökkireissuilla oli aina lupa herkutella, niin mökillä ollessamme söimme usein Nutellaa ja voileipäkeksejä. Pitkään yhdistinkin ajatuksen Nutellasta pelkästään voileipäkekseihin, ja vasta viime vuosina olen tajunnut miten suuresta ilmiöstä on kyse. Nutellaa syödään ympäri maailmaa älyttömiä määriä ja todella mielenkiintoisten yhdistelmien kanssa. Mieheni kertoi juuri työreissulta saavuttuaan, että --- oli syönyt aamiaisleipänsä levittäen päälle ensin voita, ja sitten Nutellaa. Se menee kyllä jo vähän liian överiksi suomalaiseen makuun...
Helpot
ja nopeat leivonnaisreseptit ovat ehdottomasti henkilökohtaisia
suosikkejani. Jostain kumman syystä sähkövatkaimen käyttö tuntuu usein
todella rasittavalta, joten useimmiten päädynkin tekemään reseptejä,
joissa ainekset vain sekoitetaan keskenään. Koska kaikki rakastavat
Nutellaa, päätin leipoa näitä helppoja, vain viisi raaka-ainetta
sisältäviä, Nutella-muffinsseja. Parasta näissä on, että yhden satsin
pyöräyttää käden käänteessä, ja lopputulos maistuu oikeasti Nutellalle
(liekö ihme, sillä reseptiinhän tulee yli puoli kiloa..)
Nutella-minimuffinssit (n. 22kpl)
3 dl Nutellaa (n. 400 g)
2 kananmunaa
2 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2- 1 dl maitoa
Laita uuni lämpeämään 175 asteeseen. Sekoita kananmunien rakenne rikki kulhossa. Sekoita joukkoon nutella, jauhot ja leivinjauhe. Ohenna taikinaa lopuksi maidolla. Jaa taikina mieluiten silikonisiin minimuffini vuokiin tai muffinssipeltiin. Paista uunin keskitasolla 12-15 minuuttia. Vältä ylikypsennystä ettei muffinsseista tule kuivia.
Nutella-kuorrute
1 1/2 dl (n.200g) Nutellaa
200 g tuorejuustoa
(1-2 rkl tomusokeria)
Sekoita tuorejuusto ja nutella sähkövatkaimella tasaiseksi seokseksi. Maista ja lisää tarvittaessa hieman tomusokeria. Pursota kuorrute muffinsien päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Menikö homma pipariksi? Kävikö hyvä munkki? Vai ottaako pannuun?
Kerro se meille!