6/13/2014

Kuuman kesäpäivän sitruunalimonadi


Kuumana kesäpäivänä mikään ei vilvoita niin hyvin kuin hieman kirpsakka, itsetehty limonadi. Tähän juomaan olen törmännyt ensimmäisen kerran jollakin ulkomaanmatkalla vuosia sitten, mutta vasta tänä keväänä ymmärsin, kuinka helppoa tätä on valmistaa itse - ei tarvita kuin muutama sitruuna, sokeria ja vettä. Tätä juodessa ei tarvitse huolehtia ylimääräisistä lisäaineista, mitä suurimmassa osassa virvoitusjuomia löytyy. Itse olen tehnyt limsaa vain tavallisella sokerilla, mutta luulen, että esimerkiksi hedelmäsokerillakin tämä voisi toimia. Reseptiä on myös helppo muunnella esimerkiksi lisäämällä tuoreita mintun lehtiä tai vaikka mansikoita siirappiseoksen sekaan. Jos lisäät marjoja siirappiin, niin siirappi kannattaa siivilöidä ennen veden kanssa sekoittamista. Itse olen kokeillut sekä mansikkaa, että raparperia, ja etenkin mansikka toimi erityisen hyvin. Raparperin maku ei oikein päässyt oikeuksiinsa ainakaan vielä ensimmäisessä kokeilussa. 


Helppo sitruunalimonadi

2 dl sokeria
2 dl vettä
1 1/2-2 dl vastapuristettua sitruunamehua (n. isohkoa 3 sitruunaa)
(tuoretta minttua)
vettä laimennukseen oman maun mukaan

Yhdistä sokeri, vesi ja halutessasi muutama mintunvarsi pannulla, ja kuumenna kunnes sokeri on täysin sulanut veteen. Nosta siirappi sivuun jäähtymään.

Purista sitruunamehu, ja lisää se siirappiseokseen. Kun siirappi on viilennyt, poista mintunvarret ja laimenna limsaa vedellä oman maun mukaan. Jos haluat juomaasi kuplia, voit käyttää myös soodavettä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Menikö homma pipariksi? Kävikö hyvä munkki? Vai ottaako pannuun?
Kerro se meille!