6/02/2014

Valkosuklaa-macadamia keksit

Amerikkalaisista suklaakekseistä puhuttaessa ensimmäisenä ainakin itselleni tulee mieleen joko tupla- tai triplasuklaakeksit.  Vaikka olenkin henkeen ja vereen tumman suklaan ystävä, yksi lempikeksimauistani on macadamia-valkosuklaa. Näitä keksejä olen aina vain ostanut valmiina macadamia-pähkinöiden hieman työläämmän saatavuuden takia (PS olisi kyllä lähellä, mutta jostain kumman syystä päädyn sinne aivan liian harvoin). Viime talvena yksi ystäväni tutustutti minut Subway-keksien makuun - kohtalokkain seurauksin kuten arvata saattaa! Mutta rehellisesti sanottuna 2 euroa kolmesta täydellisestä hyvänkokoisesta keksistä ei todellakaan ole paha hinta.

Mutta takaisin kyseiseen ohjeeseen. Kun taas yhtenä päivänä taas kerran keksihammasta alkoi kolottamaan, niin päätin, että nyt on saatava näitä keksejä. Eli eikun kauppaan mars, ja hella kuumaksi. Käytin pohjana aikaisemmin valmistamieni hedelmäkarkkikeksien pohja-ohjeella, jonka totesin kerta kokeilemalla erittäin toimivaksi reseptiksi. Jos macadamiapähkinät eivät miellytä tai ole lähikaupassa saatavilla, ne voi korvata muilla pähkinöillä, tai vaikka jättää kokonaan pois. Keksien salaisuus piilee hieman kosteassa ja sitkeässä sisustassa, joten ylipaistamisen välttäminen on ehdotonta keksien onnistumisen kannalta.

 

Valkosuklaa-macadamia-keksit


200 g voita
2 1/2 dl sokeria
1 muna
5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
150 g valkosuklaata
100 g macadamia-pähkinöitä

Pilko valkosuklaa ja pähkinät isohkoiksi palasiksi. Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää muna voimakkaasti vatkaten. Yhdistä sooda jauhoihin, ja lisää jauhot parissa erässä taikinaan. Lopuksi yhdistä valkosuklaa ja pähkinät taikinaan. Tee taikinasta n. 3-4 cm kokoisia taikinapalloja. Muista jättää pellille kunnon leviämisvara! Paista 180 asteisessa uunissa 8-10 minuuttia.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Menikö homma pipariksi? Kävikö hyvä munkki? Vai ottaako pannuun?
Kerro se meille!