3/30/2014

Hedelmäkarkkikeksit

Kuten osa lukijoista ehkä on tiennytkin, viettää allekirjoittanut kuluneen kevään Istanbulissa vaihto-opiskeluiden merkeissä. Ennen lähtöä taloudessamme oli luonnollisesti operaatio "kaapit tyhjiksi". Hetkelliseksi ongelmaksi muodostuu vain taidonnäytteiden tuhoaminen, koska täytyyhän sitä jotain muutakin syödä kuin leivonnaisia (tai näin ainakin mulle on joku joskus sanonut...) Ennen matkaa epätoivoissani jo törkkäsin pussillisen keksejä naapurin miehelle, mutta eipä hän siitä hirveästi tuntunut pahastuvan. Hmmh, ehkä voisin jatkossa alkaa tutustumaan paremmin naapureihin tarjoamalle heille kaikki ylimääräiset leivonnaiset. Hetkittäin nimittäin tympii se kun ei edes tunne seinänaapureitaan saati siten viereisen rapun asukkaita. Kyllä se vaan on niin, että maalla on ihmisen hyvä olla. Vaikka onhan täällä kaupungissakin toki omat hyvät puolensa.

Takaisin asiaan. Mietin mitä leipoisin, ja tajusin, että meillä on paljon syömättömiä karkkeja joulun jäljiltä sekä Ameriikan tuliaisina saatuina. Lähtökohtaisesti amerikkalaiset karkit (etenkin Hersleysin suklaa) ovat aika pahoja. Kuitenkin Mike and Ike karkit tekevät tästä poikkeuksen. Löysin karkkilaatikosta täyden paketin näitä ihanuuksia, ja totesin, että voisin leipoa niistä jotain, koska kaikkea ei yksinkertaisesti kerkeä syömään. Googlailun tuloksena löysin mahtavan keksireseptin täältä. Oikeasti olen keksien suhteen todella kranttu, mutta nyt voin todeta että näistä tuli täydellisiä. Kaikkein parhaimmillaan keksit olivat vielä hieman lämpiminä. En voi uskoa, etten ole ennen kokeillut tehdä tälläisiä keksejä, mutta nyt vakiresepti on löytynyt! Halleluja!

Hedelmäkarkkikeksit


200 g margariinia
2 1/2 dl sokeria
1 muna
5 dl jauhoja
1 tl soodaa
200 g hedelmäkarkkeja (esim. Mike&Ike`s, JellyBeans tms.)

Vatkaa huoneenlämpöinen margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita joukkoon jauhot ja sooda. Lopuksi sekoita joukkoon pilkotut hedelmäkarkit. Muodosta taikinasta noin kolmen sentin levyisiä palloja, jätä kunnon leviämisvara! Paista 180 asteessa noin 10 minuuttia.

-----
*Vinkki!  Ainakin itse pidän enemmän hieman sitkeistä kekseistä kuin täysin kypsistä, joten vältä ylipaistamista!


- Suvi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Menikö homma pipariksi? Kävikö hyvä munkki? Vai ottaako pannuun?
Kerro se meille!