9/15/2014

Vaiva(ama)ton pulla kahvikekkereille


En halua valehdella. Nämä pullat ovat parhaita koskaan syömiäni. Ja paras osio tässä on, että onnistuin tekemään nämä itse! Kuulun tavallisesti siihen sakkiin, joka pelkää pullataikinan tekemistä, sillä täydellisen sitkon saaminen taikinaan tuntuu olevan kuin salatiedettä. Ajatus itse pullataikinan tekemisestä tuntuu työläältä ja tuskaiselta prosessilta. Mutta ongelmaan on nyt ratkaisu! Vaivaamaton ja samalla myös vaivaton pullataikina.  Ideaan törmäsin I am foodblogin nettisivuilla, ja tiesin, että minun on pakko kokeilla onneani. En oikein koskaan jaksa alkaa muuntelemaan ameriikan kuppeja deseiksi sen tarkemmin, mutta toisen kerran yrittämään olin täysin tyytyväinen. Alkuperäisessä ohjeessa kuivahiivaa laitettiin kylmään nesteeseen, joten totesin, että lämmitän suosiolla perinteikkäästi maidon. Vaikka pullat ovatkin helppoja tehdä, en silti lähtisi puhumaan pikapullista, sillä taikinan kohoamisaika oli lähes kaksi tuntia. Mutta helppoa jokatapauksessa, mikä ainakin allekirjoittaneelle on todella tärkeätä.


Olen henkeen ja vereen korvapuusti-ihminen, ja mitä enemmän täytettä sen parempi. Pullien täytteeksi päätyi kanelin lisäksi Hennalta saamaani kookospalmusokeria, joka on muuten aivan ihanaa! Maku on tumma ja lempeä yhtäaikaa, match made in heaven korvapuusteille siis! Kaapista löytyi myös pekaanipähkinäpussin jämät, ja rouhaisin ne lisäksi pullien täytteeksi. Kokonaisuuden kruunaa täydelliseksi lopussa pullien päälle laitettava perinteikäs sokerikuorrute. Aaaah, en kestä enää katsella näitä kuvia, pakko varmaan lähteä taas leipomaan...


 VAIVAAMATTOMAT KORVAPUUSTIT


3 lämmitettyä maitoa
2 tl kuivahiivaa
50 g sulatettua voita
7 dl vehnäjauhoja
3/4 dl sokeria
1 muna
1 tl suolaa
1 tl kardemummaa

Väliin
50 g voita
1 dl sokeria
2 rkl kanelia
1 dl rouhittuja pekaanipähkinöitä

Pinnalle tomusokerikuorrute 
(1 1/2 dl tomusokeria + tilkka vettä + tilkka sitruunamehua)

Sekoita kuivahiiva hieman kättälämpöiempään maitoon, ja anna tekeytyä pari minuuttia. Lisää sokeri, suola, kardemumma, muna ja voi. Sekoita. Lisää jauhot parissa erässä taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Nosta kulho lämpimään vesihauteeseen, ja peitä leivinliinalla. Anna kohota kaksinkertaiseksi. Tässä kestää noin kaksi tuntia.

Kun taikina on kohonnut, laita leivinpellin kokoinen leivinarkki pöytään kiinni teipillä. Voitele noin 30 x 20 cm:n kokoinen vuoka. Yhdistä kaneli ja sokeri. Sirottele arkille jauhoja, ja kaada taikina paperin päälle. Voit hieman käännellä taikinaa paperilla, ja tarvittaessa lisätä vähän jauhoja. Varmista, että koko leivinpaperilla on jauhoja, ja kaulitse pullataikina arkin kokoiseksi. Levitä levylle hieman sulanut voi, kaneli-sokeriseos ja lopuksi rouhitut pähkinät. Pyöritä taikinalevy rullaksi leivinpaperin avulla. Leikkaa pullapitko yhdeksään yhtä suureen palaan, ja nosta pullat vierekkäin voideltuun vuokaan, niin ettei ylimääräistä tilaa juuri jää. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Kun pullat ovat hieman jäähtyneet, valmista tomusokerikuorrute sekoittamalla aineet keskenään. Pursota tai levitä haluamallasi tavalla pullien päälle.  

- Suvi

Pitäisköhän leipoa jo uus satsi...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Menikö homma pipariksi? Kävikö hyvä munkki? Vai ottaako pannuun?
Kerro se meille!