
Aamulla nousin sängystä, ja tiesin että tänään on se päivä. Minä, omenat, päärynä ja inkivääri - ment to be. Aion olla radikaali nykynuori ja
unohtaa kanelin omenapaistoksesta. Kyllä, kuulit oikein - unohtaa kanelin. Vaikka
rakastankin kanelia, oli mieleeni hiipinyt muutaman viime päivän aikana
ajatus tuoreella inkiväärillä maustetusta omena-päärynäpaistoksesta. Kuten yleisesti sanotaan, että
hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, ja niin kävi tälläkin kertaa.
Päärynät tuovat paistokseen hieman lisää makeutta, ja tuore inkivääri ja
sitruunamehu ihanaa raikkautta. Tätä kehtaisin tarjota vaikka hieman
hienommillekin vieraille, ja kaiken lisäksi tämä on vielä todella nopea
ja helppo valmistaa. Eli jos kaipaat hieman vaihtelua syksyiseen omenapaistokseen,
niin tässä oiva resepti siihen! Voit valmistaa paistoksen myös pelkistä omenoista, jos ei päärynöitä satu löytymään.
Inkiväärinen omena-päärynäpaistos
3 keskikokoista omenaa
2 päärynää
peukalonpään kokoinen pala tuoretta inkivääriä
1 rkl sitruunamehua
1 rkl sokeria
Kuori ja pilko päärynät ja omenat. Raasta inkivääri ja yhdistä sitruunamehun ja sokerin kanssa. Sekoita hyvin omenoiden ja päärynöiden joukkoon.Voitele keskikokoinen uunivuoka, ja lado pilkotut hedelmät siihen tasaisesti. Valmista päällyste.
Päällyste
50 g sulatettua voita
1 dl jauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1/2 dl fariinisokeria
Yhdistä päällysteen ainekset keskenään. Ripottele tasaisesti omenoiden ja päärynöiden päälle. Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia.Tarjoa vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Menikö homma pipariksi? Kävikö hyvä munkki? Vai ottaako pannuun?
Kerro se meille!