11/18/2014

Tee edes tämä: Paprika-pestohyrrätYksi asia, mistä en ole koskaan liiemmin välittänyt ovat kinkkupasteijat. Jostain syystä ne tuntuvat olevan lähes kaikkien suosikkeja (edelleen sisältäen Hennan) , ja hyvin usein kyseisiin leivonnaisiin törmää etenkin illanistujaisissa. Halusin tämänkertaisiin illanistujaisiin valmistaa jotain nopeaa ja helppoa pikkusuolaista. Hyrrät syntyvät käden käänteessä, eniten aikaa vievä osa taitaa olla lehtitaikinalevyjen sulattaminen. Täytteeseen voit käyttää mitä tahansa pestoa, itse halusin tehdä näistä vegaanisia, ja Pirkan Arrabiata-pesto ei sisältänyt eläinperäisiä tuotteita. Jos et tavoittele vegaanista lopputulosta, voit korvata lehtitaikinan voitaikinalla, ja voidella hyrrät munalla ennen uuniin menoa.


 Lopputulos onnistui todella hyvin, ja nämähän menivät heti kuin kuumille kiville, niinkuin suolaisilla leivonnaisilla usein onkin tapana. Ehkä allekirjoittaneenkin täytyisi alkaa tsemppaamaan suolaisissa leivonnaisissa, koska itsekin pidän yleensä enemmän suolaisesta, ja hyviä reseptejä tuntuu olevan suhteellisen vähän tarjolla. Itse asiassa minulla on useampikin hyvä resepti-idea testausta odottamasta, ehkä siis on aika tarttua tuumasta toimeen!


 (Vegaaniset) Paprika-pestohyrrät


1 pkt lehtitaikinalevyjä
1 prk Pirkka arrabiata-pestoa tai muuta pestoa
1 keltainen paprika pieneksi pilkottuna

Sulata taikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan. Kun levyt ovat sulaneet, levitä pohjien päälle pestokastiketta, ja ripottele päälle pilkottu paprika. Rullaa levyt leveyssuunnassa, ja puolita keskeltä. Jos et tavoittele vegaanista lopputulosta, voit voidella hyrrät ennen uuniin laittamista kananmunalla. Paista 225 asteessa n. 10-15 minuuttia tai kunnes hyrrät ovat saaneet kauniin ruskean värin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Menikö homma pipariksi? Kävikö hyvä munkki? Vai ottaako pannuun?
Kerro se meille!