11/11/2014

Vegaaniset suklaa-cupcakesit avokado-kuorrutteella


Kaverinipiiriini tuli hiljattain vegaanista ruokavaliota noudattava henkilö, ja sen seurauksena innostuin erilaisten vegaanisten reseptien testailusta. Tähän asti oma hyvinkin vakiintunut ajattelutapani on ollut, että leivonnassa kun leivonnassa täytyy olla aina etenkin kananmunia, ja mielellään myös voita ja kermaa. Uuden ystävän myötä aloin tutustumaan vegaaniseen ruokaamaailmaan tarkemmin. Pakko myöntää, että jonkun aikaa sitä kesti, ennen kuin alkoi oikeasti hahmottamaan mitä kaikkea ruoanlaitossa ei saa käyttää. Vegaaniseen ruokavalioon ei siis kuulu mitkään eläinperäiset tuotteet, toisin sanoen pois jäävät muun muassa kaikki maitotuotteet (sis. maitosuklaa,voi,kerma,juustot yms.) kananmunat, liivatteet ja hunaja(!). Useammin kuin kerran kehittelin mielessäni mahtavia "vegaanisia" reseptejä, joihin tulisi esimerkiksi mozzarellaa, kunnes tajusin että mozzarellahan pilaa kaiken... Pakko myöntää, että vakituisesti vegaanisen ruokavalion noudattaminen ei allekirjoittaneelta ikinä onnistuisi, mutta uusien näkökulmien saaminen leivontaan  kyllä tekee aina terää!

Näin saat avokadon kätevästi kuutioiksi!
Muutamien reseptikokeilujen jälkeen ehdottomasti suosikkireseptikseni nousivat nämä herkulliset suklaacupcaket avokado-kuorrutteella. En ollut koskaan ennen tehnyt kyseistä kuorrutetta, ja siitä tuli paljon herkullisempaa kuin uskalsin odottaakaan. Avokado maistuu suhteellisen selkeästi, ja kuorrutteen maku on mukavan raikas. Ukko jopa tokaisi, että kyseinen kuorrute voittaa tuorejuustoiset versiot 100-0! Tämä resepti siis jää vakikäyttöön aivan ehdottomasti. Taikinareseptiä muokkasin Chocochilin  chili-suklaacupcakesien pohjalta, muutin hieman määriä ja päädyin korvaamaan soijamaidon kahvilla koska a) kahvi voimistaa suklaan makua b) kaapistani ei yleensä löydy soijamaitoa.

Suklaa-cupcaket


5 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1/2 dl kaakaojauheta
1 1/2 tl leivinjauhetta
100 g rouhittua maidotonta suklaata
100 g vegaanista sulatettua margariinia (esim. Lidl)
3 dl (jäähtynyttä) kahvia


Yhdistä kuivat aineet hyvin keskenään. Lisää taikinaan sulatettu voi ja kahvi ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Jaa taikina 12 muffinivuokaan ja paista 175 asteessa noin 20 minuuttia, tai kunnes kokeilutikkuun ei enää tartu taikinaa.

Avokado-kuorrute


n. 6 dl tomusokeria
2 pientä avokadoa (reilu 1 dl muusattuna)

Poista avokadon hedelmäliha ja muusaa se mahdollisimman hienoksi esimerkiksi haarukalla. Lisää tomusokeri avokadon joukkoon pienissä erissä sähkövatkaimella vatkaten kunnes kuorrute on sopivan kiinteää (eli pysyy muodossaan). Kuorruta täysin jäähtyneet kuppikakut haluamallasi tavalla.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Menikö homma pipariksi? Kävikö hyvä munkki? Vai ottaako pannuun?
Kerro se meille!