1/16/2015

Mustapapu-enchilladas


Kuten jo muutama postaus sitten kerroin, rakastan meksikolaisia ruokia yli kaiken. Olin jo pitkään himoinnut enchilladaksia, mutta raskaan jouluruokailun jälkeen kaipasin kuitenkin jotain vähän kevyempää, ja kasvisruoka tuntui hyvältä vaihtoehdolta. Päätinkin tehdä mustapapu-enchilladaksia. Olin lopputulokseen niin tyytyväinen, että päätin, että nyt on aika julkaista blogin ensimmäinen ruokaresepti. Niin herkkua nämä nimittäin olivat.
 


Nämä maistuvat varmasti niillekin, joita kasvisruokavalio ei juuri muuten innosta, sillä nämä ovat täynnä makua! Toki reseptin mustapavut voi vaihtaa vaikka paistettuihin kanasuikaleisiin. Tästä ruoasta tuli heti myös miehen suosikki. Ruoan tulisuuteen voit vaikuttaa paljon salsan valinnalla. Muuten ruoan yleismaku on suhteellisen mieto.


 

Mustapapu-enchilladas


Täyte
 
1 tölkki mustapapuja (esim. GoGreen)
1 paprika
2 valkosipulin kynttä
1 sipuli
2 dl maissia
1 rkl oliiviöljyä
1 pkt maustamatonta tuorejuustoa
1 ps taco-mausteseosta
1 rkl Chipotle-tabascoa
 pilkottuja jalapenoja
150 g juustoraastetta (esim.cheddar)

6 isoa vehnätortillaa
300 g salsaa
1/2 ruukkua korianteria
1 limen raastettu kuori
1/2 limen mehu

Tarjoiluun raskankermaa ja avokadoa

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pilko sipulit ja paprika kuutioiksi. Kuumenna oliiviöljy pannulla ja kuullota paprikaa ja sipuleita n. 5 minuuttia, kunnes ne ovat pehmenneet. Lisää valutetut mustapavut ja maissit sekä halutessasi pilkottuja jalapenoja. Sekoita ainekset hyvin keskenään ja sekoita joukkoon tuorejuusto,taco-mauste ja tabasco. Laita levy pois päältä.

Sekoita salsan joukkoon hienonnettu korianteri, limen kuori ja mehu. Öljyä uunivuoka ja levitä puolet seoksesta vuoan pohjalle. Täytä tortillat mustapaputäytteellä ja ripottele täytteen päälle hieman juustoraastetta. Kääri rullaksi, ja nosta vuokaan. Jos tortillat ovat hieman liian isoja vuokaan, voit leikata kääröjen päästä pienen palan pois. Tee tämä kaikille 6:lle tortillalle. Levitä päälle loppu salsakastike ja loput juustoraasteesta. Paista 200 asteessa 20-30 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja hieman ruskistunut.



2 kommenttia:

  1. Apuaaaa.. kuulostaa niin hyvälle! Lisää näitä!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, ja hyvää tämä onkin! Eiköhän lisää ole taas pian tulossa :)

      Poista

Menikö homma pipariksi? Kävikö hyvä munkki? Vai ottaako pannuun?
Kerro se meille!