1/05/2015

Snickers-browniejuustokakku




Tämän juustokakun idea syntyi kun ystävä pyysi minua leipomaan tuliaisiksi aiemmin syksyllä tekemääni snickers-täytekakkua. Olin kuitenkin hieman laiskalla päällä kovan leivontaputken jälkeen, ja mietin kuinka saisin saman makumaailman siirrettyä helpommin tehtävissä olevaan muotoon. Päädyinkin tekemään snickers-henkisen juustokakun brownies-pohjalla. Olen tällä hetkellä hullaantunut paistettuihin pohjiin hyydytetyissä juustokakuissa - maun lisäksi myös sen takia, että inhoan keksien murskausta ilman kunnon välineitä;). Ehkä elämä kuitenkin hetken päästä helpottuu, kun isä lupasi ostaa minulle monitoimikoneen, joten keksien murskaaminen helpottuu huomattavasti. Mitä tähän voi muuta sanoa, kuin voi näitä kolmannen maailman ongelmia, heh...

Yleensä en ole kovin suuri hyydytettyjen juustokakkujen ystävä, koska maut saattavat olla vähän yksipuolisia, ja liivatetta on mielestäni usein liikaa. Tästä tuli kesällä tekemäni vaniljaisen mansikka-juustokakun ohella ehdottomasti paras tekemäni hyydytetty juustokakku. Browniespohja sopii kakkuun täydellisesti, ja aion kyllä ehdottomasti myös jatkossa tehdä juustokakkujen pohjat kyseisellä reseptillä. Kakku sai myös ystävien luona suuren suosion, ja myös ystävän mies, joka ei liiemmin makeasta välitä, kehui kakkua. Seuraavaksi menee kokeiluun tammikuun terveellisin juustokakku, resepti tulee varmaankin lähiviikkoina kunhan kerkeän aluksi vähän testailemaan erilaisia vaihtoehtoja.

 

Snickers-juustokakku

Brownies-pohja

100 g voita
100 g suklaata
2 dl sokeria
1 muna
1 rkl kaakaojauhetta
2 dl jauhoja

Sulata suklaa ja voi paistinpannulla. Siirrä pannu pois levyltä ja sekoita hieman jäähtyneeseen seokseen sokeri, muna ja kaakaojauhe. Sekoita taikinaan lopuksi jauhot. Vuoraa irtopohjallinen kakkuvuoka leivinpaperilla, ja paista brownieseja 175 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.

Täyte

200 g tuorejuustoa
2 dl vispikermaa
1 ps Blå Bandt valkosuklaamoussea (+ 1 dl maitoa)
1 dl maapähkinävoita
3/4 dl suolakaramellikastiketta
2-3 rkl tomusokeria
4 liivatelehteä + tilkka kuumaa vettä

koristeluun suolakaramellikastiketta ja sulatettua suklaata

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Valmista valkosuklaamousse pakkauksen ohjeen mukaan, ja nosta oleentumaan jääkaappiin. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto, maapähkinävoi, suolakaramellikastike ja valkosuklaamousse keskenään ja yhdistä kermavaahdon kanssa. Mausta oman maun mukaan tomusokerilla. Kuumenna tilkka vettä esimerkiksi lasissa, sekoita liivatelehdet vesitilkkaan ja sekoita juustokakkumassaan ohuena nauhana koko ajan sähkövatkaimella sekoittaen.

Öljyä kakkuvuoan reunat kevyesti öljyllä ja kaada täytemassa browniespohjan päälle. Anna kakun hyytyä jääkaapissa nelisen tuntia. Koristele suolakaramellikastikkeella ja sulalla suklaalla.
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Menikö homma pipariksi? Kävikö hyvä munkki? Vai ottaako pannuun?
Kerro se meille!