5/12/2015

Amerikan herkut: Donitsimuffinssit


Vapusta on kulunut jo muutama viikko, joten eiköhän taas olisi aika donitseille! Tällä kertaa emme kuitenkaan jaa tavallista reseptiä, vaan ihanien donitsimuffinssien ohjeen. Maku muistuttaa jonkin verran tavallisia munkkeja, mutta leipominen on huomattavsti helpompaa ilman kuuman öljyn kanssa leikkimistä.

Donitsimuffinssit ovat syntyjään Amerikan maalta. Viime vuosien aikana merten takaa on meille rantautunut useita erilaisten leivonaisten yhdistelmiä, kuten cronitsit (croissantti + donitsi) ja brookiet (browniet + keksit). Itselleni uusin tuttavuus ovat nämä donitsimuffinssit ja itse asiassa se ainoa, jota olen kokeillut. Cronitseista olen haaveillut, mutta laiskuus on saanut yliotteen tästä kotileipurista (Suvin sanoin: olen helppouden mestari...). Suvin vinkatessa donitsimuffinsseista, into kokeiluun syttyi heti sillä reseptitkin näyttivät niin helpoilta ;). 

Taikina tehdään yksinkertaisesti sekoittamalla ainesosat yhteen. Paistamisen jälkeen lämpimät muffinssit kastetaan voisulassa ja sen jälkeen kanelisokerissa. Perinteisesti näihin kuuluu sisälle hilosydän, esimerksi mustikkahillo sopisi mielestäni hyvin! Jätin kuitenkin sen pois, sillä en ole suuri hillon ystävä ja muffinssit olivat todella hyviä ilmankin. Suvin mielestä juuri hillosydän on ihana, joten suosittelen kokeilemaan myös sitä!

P.S. Donitsimuffinssit sopivat myös kananmuna-allergikoille!

Donitsimuffinssit 

24 kpl minikokoisia

1 1/4 dl sokeria
50g margariinia
3/4 tl muskotiipähkinää
1 1/4 dl maitoa 
1 tl leivinjauhetta
2 1/2 dl vehnäjauhoja

Kuorrutukseen
50g  voisulaa
1 dl sokeria
1 tl kanelia
(täytteeksi hilloa, esimerkiksi mustikkahillo sopisi hyvin)

Sulata margariini ja lisää joukkoon kaikki aineet. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Jaa taikina 24 minimuffinivuokaan tai tavallisiin vuokiin. Jos haluat laittaa hilloa, laita ensin hieman taikinaa, sitten hilloa ja lopuksi päälle taikinaa. Paista 200 asteisessa koosta riippuen noin 10 minuuttia.
Anna muffinssien jäähtyä pieni hetki. Kasta sitten vielä lämpimät muffinssit ensin voisulassa ja lopuksi sokerissa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Menikö homma pipariksi? Kävikö hyvä munkki? Vai ottaako pannuun?
Kerro se meille!