5/14/2015

Kesän 2015 uutuusjäätelöt testissä

Kevät on jo pitkällä, joten nyt on korkea aika tutustua tämän kesän uutuusjäätelöihin. Viime vuoden tapaan maistelijana oli ystäväni Katri, joka osallistui testiin yhtä innoissaan kuin allekirjoittanut. Tämän vuoden tulokkaat olivat ilahduttavan erilaisia. Joukossa oli hyvinkin eksoottisia jäätelöitä, kuten jännittävän makuiset Jättis Passion- tuutti ja Panda Lakumix- puikko. Iloinen yllätys oli raikkautensa ansiosta myös Aino jogurttijäätelö. Olkaa hyvät, tässä tämän kevään vinkit jäätelöaltaalle!


FAZER TUTTI FRUTTI- PUIKKO
Sanojensa mittainen jäätelö: raikas, rehti karkin maku. Hellepäivän herkku serkkunsa Soleron tapaan, mutta vie karkkimakunsa ansiosta voiton. Myös mehujäätstä tykkäämättömille, sillä rakenne on pehmeän täyteläinen
ARVOSANA: Henna 81/2, Katri 9-

KINGIS SANDWICH MINTTU
Minttujäätelö mitäänsanomaton. Kingiksestä tuttu minttusuklaasydän paikkasi jäätelön vajetta, tosin raati ehdottaa kehittämisideaa: useampia sydämiä jäätelöön! Serkkunsa Puffetin keksiin verrattuna tässä rapeampi ja paksumpi keksi, joka kuitenkin hankaloittaa syömistä.
ARVOSANA: Henna 6 (vastaava tuote Puffet parempi), Katri 61/2

MAGNUM PINK RASPBERRY- PUIKKO
Puikon ulkonäkö ei houkuta syömään. Kuori pelkkää tummaa suklaata, jossa pinkki hileväri päällä. Sisus teollisen marjainen, vadelman makua ei löydy.
ARVOSANA: Henna 41/2, Katri 5-

CLASSIC MAITOSUKLAA-LAKRITSIPUIKKO
Kuoressa tuttu maitosuklaan ja lakun liitto. Jäätelönä tavallisen tylsä vanilja. Kuoren vuoksi Henna ostaisi uudelleen, Katrin mielestä tylsä kokonaisuus.
ARVOSANA: Henna 7, Katri 41/2

AINO JOGURRTIKERMAJÄÄTELÖ MANGON LUMO
Kermajäätelöä kevyempi ja raikkaampi maku. Rakenne hieman kovempi, mutta yllättävän pehmeä jogurttijäätelöksi. Kypsän mangon maku monia miellyttävän herkullinen, tosin kastiketta on vähän. Samaa tööttiä pohjasta kanteen, ei yllätyksiä.
ARVOSANA: 7-

INGMAN CREAMY MOKKAPALA
Yllättävän kahvinen maku, jota emme osanneet odottaa. Laiskan leipurin kahvipöytäherkku. Reilu kastike prikulleen kuten lapsuudesta tutuissa mokkapaloissa. Luvattuja kakkupaloja raati jäi kaipaamaan enemmän. Ostamme uudelleen!
ARVOSANA: 9

PIRULO WATERMELON- MEHUJÄÄ
Lapsuuden keinotekoinen purkkamaku. Suklaasiemenet Katrin mielestä hauska yksityiskohta, Hennan mielestä tuotekehittelijän maanantaiaamun aivopieru.
ARVOSANA: 5-

JÄTTIS PASSION- TUUTTI
Tuotekehittelijän luomus perjantai-iltapäivän huumassa (?!). Reipas ja leikkisä, kaivattu uutuus (Katri ei ole ihan samaa mieltä!!). Hennaa houkuttelee Katrin mielestä ”hieman” teennäisen pirteät värit. Raati jää kaipaamaan enemmän raikkaan kastikkeen tuomaa kiitolaukka-twistiä.
ARVOSANA: Henna 9+, Katri 71/2

AINO VADELMAN JA SUKLAAN TAIKA- TUUTTI
Päällä olevat pakastekuivatut vadelmahiput ihastuttvat kirpeydessään Hennaa, kun taas Katri nauttii suklaasoosista. Kaikessa esanssisuudessaan kuitenkin tunnistettava vadelman maku. Samettinen suklaasoosi sulostutti myös tuutin sisällä.
ARVOSANA: 8+

MAGNUM BLACK ESPRESSO- PUIKKO
Raati jäi kaipaamaan Magnumin puikoista tuttua hilepäällystettä (mustaa ja hopeaa bling blingiä?!)….. Tuhdin espresson sijaan käteen jäi vain nössö latte.
ARVOSANA: 4+

PANDA TUMMASUKLAA- TUUTTI
Nimi harhaanjohtava, tumma suklaa pelkkä huono mainoskikka. Tavallista suklaajäätelöä suklaarouheella.
ARVOSANA: Henna 51/2, Katri 8

PANDA LAKUMIX- PUIKKO
Kuorrutus kivan erilainen, ei tunkkaista lakun makua. Raatiin teki vaikutuksen kastikkeen oikean lakritsijuuren vivahde.
ARVOSANA: Henna 9, Katri 7+

UUTUUSJÄÄTELÖIDEN TOP 3:


1. INGMAN CREAMY MOKKAPALA
(kahvinmakuista tummasuklaajäätelöä, kahvinmakuista kastiketta, brownie-palasia, suklaarakeita)

2. FAZER TUTTI FRUTTI- PUIKKO
(hedelmälimonadijäätä ja vaniljakermajäätelöä)

3. JÄTTIS PASSION- TUUTTI
(mango-appelsiinijäätelöä, passionhedelmähilloa ja tuttifruttikuorrute)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Menikö homma pipariksi? Kävikö hyvä munkki? Vai ottaako pannuun?
Kerro se meille!