5/23/2015

Yllättävä ihanuus: lakritsinmakuinen suklaakakku


Tässä on nyt sellainen kakku isolla k-kirjaimella. Suklaata vaatimattomat 800 grammaa, voit ja sokerit päälle. Ruhtinaalliset aineet maistaa lopputuloksessa, täyttä tavaraa! Jos suklaakakulta odottaa täyteläistä makua ja samettista kuorrutusta, ei tämä kakku tuota pettymystä.

Tavallisia suklaakakun ohjeita on netti pullollaan, joten halusin tehdä hieman erilaisen version. Lidlin suklaahyllyä tutkiessa löysin mielenkiintoisen uutuuden, lakritsirae-suklaan. Alkuun havittelemani minttu- ja appelsiinisuklaat saivat jäädä hyllyyn, sillä uutuuksiahan täytyy aina testata. Lakrtitsisuklaa oli todella hyvää sellaisenaan, mutta sopi hyvin kakun kuorrutukseenkin. Kuorrutteessa suklaan maku hieman laimenee tuorejuuston lisäämisen myötä, joten maku ei ollut ollenkaan liian hallitsevan lakritsinen.

Lakritsinmakuinen suklaakakku läpäisi makutestin, joten tässä teille resepti! 

Lakritsisuklaakakku


Kakkupohja
300g tummaa suklaata
200g voita
3dl sokeria
6 kananmunaa
1 1/2 dl tomusokeria (hätätilassa tavallinenkin käy)
3 1/2 dl vehnäjauhoja

Sulata suklaa mikrossa (täydellä teholla pieni hetki kerrallaan) tai vesihauteessa. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi, lisää tomusokeri ja vaahdota kunnes marenki on kiiltävää. Lisää keltuaiset voi-sokerivaahtoon yksitellen ja sen jälkeen suklaa. Kääntele joukkoon marenki mahdollisimman vähän sekoittaen. Jaa taikina kahteen 20 cm vuokaan (jos et omista pikkuvuokia, onnistuu yhdessä isossakin). Paista 175 asteisessa uunissa n. 50 minuuttia, paistoaika voi olla pidempikin. Kokeile kypsyyttä tikulla, kakku on valmis jos tikkuun ei tartu taikinaa.  Jäähdytä kakkupohjaa hetki. Jos käytit pieniä vuokia, leikkaa kahteen osaan. Isomman kakun voi leikata esim. kolmeen osaan.

Kuorrutus
300g huoneenlämpöistä voita
600g tuorejuustoa
6dl tomusokeria
400g lakritsisuklaata (esim. Lidlin Bellarom- merkkinen)
100g tummaa suklaata

Ota voi ajoissa huoneenlämpöön. Täytteen onnistumisen kannalta on todella tärkeää että se on pehmeää, ei kovaa eikä sulaa. Sulata suklaa ja anna jäähtyä, mutta ei kovettumiseen saakka. Vatkaa kaikki aineet sileäksi kuorrutukseksi. Jos massa on löysää, laita se jääkaappiin jäähtymään. 
Levitä kuorrutusta kakun väleihin ja päälle. Voit koristella kakun esimerkiksi suklaarouheella ja salmiakkikarkeilla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Menikö homma pipariksi? Kävikö hyvä munkki? Vai ottaako pannuun?
Kerro se meille!