Kaikki kalorikammoiset ja
laihdutuskuurilaiset voivat suosiolla siirtyä seuraavaan postaukseen,
tämä resepti ei ole heikkohermoisille. Amerikan malliin nämä pullat
tihkuvat voita ja sokeria ja niinpä lopputulos onkin suorastaan
taivaallinen. Lopputulos muistuttaa hieman meille suomalaisille tuttua Boston-pullaa, täyte vain on huomattavasti överimpi. Resepti löytyy Gracelandista tuliaisina saadusta Elvis- keittokirjasta (Suvi rulaa!), josta aion esitellä
teille myöhemmin lisää ihania reseptejä (katso myös vanhempi postaus
Elviksen "Love me tender"- kookoskakusta). Tahmapullat tehdään uunivuokaan,
josta ne paiston jälkeen kumotaan eli pohjasta tulee pullien pinta. Tämä jos joku on kielletty herkku - ja nimensä mukaisesti tahmainen.
Pullataikina:
3 dl maitoa
0,5 dl voita
0,5 dl sokeria
1 pkt (11g) kuivahiivaa
1 tl suolaa
1 kananmuna
9-10 dl jauhoja
Lämmitä maito ja lisää siihen sulatettu voi, sokeri, suola ja kananmuna. Sekoita kuivahiiva muutamaan desiin jauhoja ja lisää maito. Sekoita tasaiseksi massaksi. Lisää vähitellen jauhoja kunnes taikina irtoaa sormista ja kulhon reunoista, mutta on vielä pehmeää. Löysähköstä taikinasta saat pehmeitä ja kuohkeita pullia.
Kohota taikina leivinliinan alla kaksinkertaiseksi. Itse laitan kulhon muutamaksi minuutiksi 50 asteiseen uuniin, mikä nopeuttaa kohoamista.
Täyte ja kuorrute:
2,5 dl pehmeää voita
2,5 dl tummaa sokeria (itse käytin tummaa siirappia)
2 tl kanelia
200g pekaanipähkinöitä
1 kananmuna
Sekoita yhteen voi, sokeri ja kaneli. Rouhi pähkinät karkeaksi rouheeksi.
Voitele tai vuoraa leivinpaperilla iso uunivuoka ja levitä puolet voi-sokeriseoksesta ja pekaanipähkinöistä sen pohjalle.
Kaulitse taikina hyvin jauhotetulla pöydällä pitkänmalliseksi suorakaiteeksi (paksuudeltaan alle 0,5cm). Voitele kananmunalla ja levitä voi-sokeriseos ja pähkinärouhe. Rullaa levy ja leikkaa samanpaksuisiksi paloiksi. Asettele palat vieri viereen vuokaan.
Paista pullia 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Jos pinta ruskettuu liikaa, laita päälle folio.
Kumoa pullat tarjoiluastialle, ihaile luomustasi ja NAUTI!
- Henna
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Menikö homma pipariksi? Kävikö hyvä munkki? Vai ottaako pannuun?
Kerro se meille!