Olen jo pitkään haaveillut englantilaistyyppisestä kuumasta omenasiideristä. Näppäränä tyttönä ostin ison pullollisen kuivaa englantilaista omenasiideriä valmiiksi kaappiin ilmojen kylmenemistä odottamaan. Noh, kun ilmat eivät kylmenneet niin oli pakko tyytyä tilanteeseen ja ryhtyä tositoimiin. Selailin reseptejä netistä, ja aikalailla samantapaisilta ne kaikki vaikuttivat, eroja löytyi lähinnä maustamisessa ja kuumennustavassa. Jotkut olivat lisänneet siideriin myös omenamehua, mutta minä halusin siiderini siiderinä. Lopputulos oli miellyttävä, kanelin ja aniksen maku voimistui vielä viimeisiä hörppyjä kohden, kun laitoin kanelitangon ja aniksen lasiin. Jos siideristä haluaa todella mausteista, kannattaa siideri lämmittää hitaasti lähes kiehumispisteeseen, antaa jäähtyä n. 30 minuuttia, ja sitten lämmittää uudelleen. Itselläni ei ollut hermoja niin pitkään prosessiin vaan halusin istahtaa lasin kanssa mahdollisimman nopeasti sohvalle miehen viereen. Vielä kun tämän kaveriksi saisi kirpsakat pakkasilmat niin ei olisi täydellisyys kaukana! Nyt onneksi näyttää siltä, että viikonlopulla saatetaan päästä ihan kohtuullisiin pakkaslukemiin, joten ei kun siideriostoksille kaikki :). Jos alkoholi ei nappaa, löytyy kaupoista myös erinomaisia alkoholittomia siidereitä, jotka ajavat asiansa aivan yhtä varmasti. Muistaakseni ainakin Strawfordilla on hyvää alkoholitonta omenasiideriä.
Mies päätyi vahingossa malliksi. |
'
Englantilainen lämmin omenasiideri
500 ml kuivaa omenasiideriä (käytin Bulmeria)
1 kanelitanko
1-2 tähtianista
1-2 rkl fariinisokeria
puolikkaan appelsiinin mehu
Heitä kaikki ainekset kattilaan ja kuumenna miedolla lämmöllä lähes kiehuvaksi. Niin helppoa ja hyvää!
- Suvi
miehen vieressä juoma kun juoma maistuuuu :P
VastaaPoista