Lime posset tai vapaasti käännettynä vanukas on vainonnut minua kuukausia. Näihin päiviin saakka olen onnistunut olemaan kokeilematta sitä, mutta viimein en enää voinut vastustaa tyylikkään jälkiruuan kutsuhuutoa. Ilmeisesti olen kuitenkin maalaistollo, jota tämä hieno vanukas ei katsonut arvoisekseen. Lopputuloksena oli epäilyttävän paljon alkulimaa muistuttava tuotos. Olkaa hyvä, naurakaa kustannuksellani!
(Laitan tähän kuitenkin reseptin, jos vaikka joku uskaltautuu kokeilemaan onneaan, itse päätin luovuttaa toistaiseksi.)
Sitrusvanukas (4 annosta)
4 dl kuohukermaa
1,5 dl sokeria
1 dl sitrushedelmän mehua (lime/sitruuna/verigreippi)
(vaniljaa)
Mittaa kerma ja sokeri kattilaan ja kuumenna kunnes sokeri liukenee. Lisää sitrusmehu ja jaa 4 lasiin.
Anna hyytyä jääkaapissa useamman tunnin ajan tai seuraavaan päivään.
Voit tarjoilla vanukkaan hedelmäsalaatin tai tuoreiden marjojen kera.
- Henna
Nauran kustannuksellasi! Kiitos luvasta ja nauruista - näyttääpä melkoiselta elämykseltä! :D
VastaaPoistaEn voi sanoa, että pitää kokeilla ;)
Oleppas hyvä! Oli kyllä elämys :D Vesi kielellä ootin ja oikein miehellekin hehkutin kuinka meillä sitten huomenna syödään jälkiruokaakin! :D
PoistaMeillä yllä tykätään posseteista. Viimeksi tein verigrapesta ja oli kauniin väristä ja maukasta. Minulla on kylläkin erilainen valmistusohje possettiin...sokeri-kermaseosta pitää keittää kasaan/haishuttaa siitä nestettä, ei siis pelkästään kiehauteta niin että sokeri liukenee. Nykysellään keittelen kerma-sokeriseosta ihan isosti kiehuen 10 minuuttia ja sitten laitan happoisen mehun.... aina on tullut vanukkaaksi kylmässä oltuaan seuraavaan päivään. Kokeiles vielä kerran, vaikka pienenmpikin annos, jospa se sitten onnistus. http://mimminkeittio.vuodatus.net/lue/2014/01/possetit-verigreipista
VastaaPoistaHeippa Mimmi! Kiitos vinkistä, käyn kurkkaamassa sun reseptin ja annan uuen mahollisuuden :D Possetit on houkutellu mua niin kauan, että pakko vielä saaha maistaa onnistunutta :P
VastaaPoista