9/03/2014

Hieman helpommat viinerit

Viinerit ovat herkullisia, mutta perinteiseen tyyliin tehtynä vaivalloisia valmistaa. Itsetehty voitaikina kaulitaan moneen kertaan, taitellaan ja joka väliin lisätään ohuen ohuita voisiivuja. Pikaviineritaikinaa kaulitaan ja taitellaan myös, mutta vain muutama kerta eikä voita tarvitse lisätä lainkaan. Lopputulos palkitsee leipurin, sillä pikaviinerit ovat maukkaita (ihmekös tuo kun taikinassa on kunnon siivu voita ;)).


Pikaviinerit (noin 20kpl)

100g voita
6dl vehnäjauhoja
2rkl sokeria
50g tuorehiivaa
3/4dl maitoa
2 kananmunaa

Täyte:

100g voita
1dl sokeria (fariini/muscovado tms.)
1dl mantelijauhetta

Sekoita voi ja jauhot keskenään ja lisää sokeri. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja kaada jauhoseoksen joukkoon. Lisää munat ja alusta taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. 

Kauli taikina suorakaiteen malliseksi levyksi (noin 30cm*40cm).  Sekoita täytteen aineet keskenään. Levitä täyte taikinalevylle ja taita levy pituussuunnassa kahtia. Leikkaa esimerkiksi taikinapyörällä levystä muutaman sentin levyisiä paloja. Pyöritä taikinapalan molemmista päistä pala kierteelle ja sitten rinkulaksi. Kohota viinereitä tunnin ajan. Voitele viinerit kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista 250 asteisessa uunissa noin 8 minuuttia.


- Henna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Menikö homma pipariksi? Kävikö hyvä munkki? Vai ottaako pannuun?
Kerro se meille!