9/07/2014

Porkkanapannukakut - Kaikille porkkanakakun ystäville


Yksi suurimmista ruokarakkauksistani hirvipihvien lisäksi ovat aina olleet letut. Läheinen suhteemme on saanut alkunsa, kun pienenä tyttönä paistoin lettuja naapurin mummon kanssa lähes viikottain. Letut syötiin useimmiten joko hillolla ja valkuaisvaahdolla, tai sitten juoksin äkkiä lähikauppaan hakemaan nougat- jäätelöä. Kun viimeiset letut olivat paistumassa soitin usein naapurin Pentille, ja äidille ja isälle että nyt on letut valmiita, tervetuloa syömään! Ne jos jotkut olivat kunnon lettukestit!

Vielä nyt, yli 20 vuotta myöhemmin letut onnistuvat lämmittämään sydäntäni joka kerta. Tosin useammin kuin tavallisia ohuita lettuja - tai hienotuneemmin sanottuna crepesejä - tulee valmistettua amerikkalaisia pannukakkuja. Tällä kertaa kokeiluun lähti porkkanapannarit, ja lopputulos oli täydellinen! Pannareiden maku muistuttaa erehdyttävästi porkkanakakkua, mutta vain hieman eri muodossa. Koska porkkanakakussahan tunnestusti se the juttu on ällömakea tuorejuustokuorrute, olihan sitä näihinkin pannareihin saatava! Itse tosin en laittanut överisokerimäärää, mutta jos himoitsee vielä makeampaa kokemusta, niin ei kun sokeria lisäämään. Suosittelen ehdottomasti tekemään kuorrutteen, vaikka kyllähän nuo varmaan ihan hyviltä myös vaahterasiirapin kanssa maistuisivat. Nämä pannarit myös helpottavat porkkanakakkukaipuuseen nopeasti, koska maku ja koostumus on hyvin samanlainen, nämä vain syntyvät monta kertaa nopeammin!


Porkkanapannukakut (n. 8 kpl)



1 muna
2 dl maitoa
2 1/2 dl jauhoja
3 dl porkkanaraastetta
3/4 dl sokeria
3 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
(pieni kourallinen rouhittuja saksanpähkinöitä)

paistamiseen rypsiöljyä



Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää muna ja maito ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi porkkanaraaste ja pähkinärouhe. Paista runsaassa rypsiöljyssä keskilämmöllä kauniin ruskeiksi.

Tuorejuustolevite


100 g tuorejuustoa
vähän raastettua sitruunan kuorta
loraus sitruunamehua
2 1/2 rkl tomusokeria

Sekoita ainekset keskenään ja tarjoa pannareiden kaverina.


- Suvi



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Menikö homma pipariksi? Kävikö hyvä munkki? Vai ottaako pannuun?
Kerro se meille!